Aangepaste corona regels in Tirol vanaf 8 november 2021

Kaprun Kitzstehorn 17 okt 2021 Topfoto

Aangepaste corona regels in Tirol vanaf 8 november 2021. De besmettingen in Oostenrijk dwingt ook Tirol vanaf 8 november strengere coronamaatregelen te nemen.

Gisteren zijn er weer 357 nieuwe besmettingen gemeld. “De ervaring uit het verleden heeft geleerd dat we flexibel moeten reageren op de pandemie”, zegt Landeshauptmann Günther Platter in een interview met de Tiroler Tageszeitung. Het is nog maar een week geleden dat het Corona-stappenplan is uitgebreid, dat is gebaseerd op de benutting van de intensive care-afdelingen.

Lees dit HIER nog maar eens na!

Dit zou leiden tot aanscherping in Tirol, zoals de 2-G-regel in nacht Horeca, voor evenementen met meer dan 500 personen, de algemene FFP2-maskervereiste in de detailhandel of de 2.5-G-regel (gevaccineerd, hersteld of PCR-test ). Op dit moment is de situatie op de intensive care van coronapatiënten allerminst dramatisch, maar Platter spreekt van “dat er een vervolgeffect komt door het fors toenemende aantal besmettingen”. Experts verwachten eind volgende week een toename van 20 naar 30 patiënten op de intensive care in Tirol.

Met uitzondering van de maskerplicht, die Platter omschrijft als de mildste maatregel, heeft de nieuwe coronaregelgeving gevolgen voor niet-gevaccineerden. Op de vraag waarom weer scherpere regels, er is toch al veel gevaccineerd zei Platter het volgende.

“De vaccinatie werkt en is absoluut noodzakelijk. Je kunt nog steeds besmet raken, maar voor het grootste deel is het ziekteverloop mild.”

Net als Tirol heeft Oberösterreich gisteren strengere maatregelen genomen. Platter, die momenteel de conferentie van gouverneurs voorzit, verwacht dat de andere bundeslanden zullen volgen. “Ik werk nauw samen met mijn collega’s en pleit voor een uniforme landelijke aanpak.” Dit zal uiterlijk aanstaande vrijdag het onderwerp zijn van een deelstaattop met de deelstaatleiders en de Oostenrijkse regering.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Colada Sport2000 banner

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...