Aangescherpte maatregelen PCR test verplicht

vliegtuig Vliegveld Innsbruck

Aangescherpte maatregelen PCR test verplicht door de opkomende Deltavariant. Door de stijging van het aantal positieven gevallen heeft Oostenrijk de maatregelen verscherpt voor de Oostenrijkers!

Volgens de minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) veroorzaakt reizen ongeveer een derde van de nieuwe infectie. Ook zorgen mensen die terugkeren van hun reis voor verdere verspreiding. Hierdoor is de Oostenrijkse regering genoodzaakt om de maatregelen aan te passen. De nieuwe maatregelen gelden eerst voor terugkerende reizigers uit drie landen namelijk Nederland, Spanje en Cyprus.

PCR test (vliegreizen)

Wat nu bekend gemaakt is dat reizigers die terugkeren uit Nederland, Spanje en Cyprus een PCR-test moeten ondergaan. Uitgesloten zijn degenen die volledig zijn gevaccineerd, degenen die met ten minste één vaccinatie zijn hersteld of een negatieve PCR-test kan tonen. Wie niet volledig gevaccineerd is, en geen negatieve PCR-test kan tonen moet op de luchthaven een test doen. De test is gratis en als deze positief is moet de reiziger direct in quarantaine. Wie een test weigert riskeert een boete dat kan oplopen tot 1.450 euro. Over het precieze tijdstip waarop het testen verplicht wordt, wordt nog beslist.

Autobahn Afslag A99 Munchen A8 Salzburg Innsbruck

Inschrijfformulier voor autotoeristen

Voor wie met de auto terugkeert, verandert er voorlopig niet veel. Alleen degenen die terugkomen uit gebieden met een absoluut risico, moeten de zogenaamde pre-travel-clearance, d.w.z. het inschrijfformulier op internet, invullen.  “Volledig ingeënt of hersteld met een vaccinatie zijn vrijgesteld van al deze voorschriften.”

Verstandige keuze

De Minister van Toerisme Köstinger vind de verplichte PCR test van terugkerende reizigers verstandig. Op deze manier wil men de snelle verspreiding van het virus remmen en hiermee die mensen die momenteel niet gevaccineerd kunnen worden beschermen aldus de minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein.

Lees ook onze liveblog.

Bron: orf, Krone

PS vooralsnog is voor de vakantieganger uit Nederland en België nog steeds de 3G regel van toepassing! Maar als bovenstaande er door heen komt dan kan men ook naar de reizigers gaan kijken uit bv Nederland. De ECDC kaart maar goed in de gaten houden. As donderdag is daar weer een update van.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...