Aanhoudend koud winterweer in de bergen

Aanhoudend koud winterweer in de bergen

In de bergen lijkt de winter al helemaal van start te zijn gegaan. Al ruim een week ligt het kwik boven de 2000 meter onder nul en geregeld valt verse sneeuw. Een droomstart van het winterseizoen voor de hogere skigebieden. Voorlopig blijft het in de bergen nog wel koud winterweer, met geregeld sneeuw. Maar na het weekend volgt ook een verzachting…

Vanmorgen is het weerbeeld vriendelijk in grote delen van Oostenrijk. De zon schijnt flink in met name het zuiden en oosten. In Tirol en Vorarlberg komt meer hoge bewolking voor, en deze bewolking neemt in de loop van de dag enkel toe. Ook elders neemt de bewolking toe, toch blijft het weerbeeld vriendelijk. In de dalen wordt het 9 tot 13 graden, op 1500 meter is het 4 tot 6 graden boven nul. Aan de noordkant voelt het soms een beetje föhnig aan.

Vanavond trekt een zwakke storing van west naar oost over Oostenrijk. Geregeld valt een beetje regen of sneeuw vanaf 1600 meter.

Ook morgen is er veel bewolking en geregeld vallen enkele buien met sneeuw vanaf ongeveer 1500 meter. Tijdens intensievere buien kan de sneeuwgrens nog een fractie lager uitkomen. Tot bijzonder grote sneeuwhoeveelheden komt het niet, veelal valt 5 tot 15 centimeter verse sneeuw in de bergen erbij. Morgenavond volgen een paar intensievere sneeuwbuien in Vorarlberg en Tirol, dan zakt de sneeuwgrens tot onder de 1000 meter.

Zaterdag is het koud winterweer vanaf 1300 meter, de temperatuur hierboven blijft onder het vriespunt. Verspreid vallen enkele sneeuwbuien (regen onder de 800 meter), maar in de loop van de dag breekt vaker de zon door vanuit het westen. Zondag verloopt grotendeels droog en zonnig, pas aan het eind van de dag kan in het uiterste westen opnieuw wat sneeuw vallen.

Begin volgende week draait de stroming meer naar het zuidwesten en wordt mildere oceaanlucht aangevoerd. Exacte timing van fronten is nog onzeker, maar rond dinsdag kan de sneeuwgrens naar 2000 en later zelfs 2500 meter stijgen. Hieronder valt regen. Gelukkig keert rond woensdag/donderdag de kou weer terug. Mogelijk volgt dan een nieuwe sneeuwdump.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×