Aanhoudend tropisch weer

Aanhoudend tropisch weer

Ook vandaag is het tropisch warm en flink zonnig in Oostenrijk. Het mooie maar later deze week vooral hete zomerweer blijft aanhouden. Enig verschil met de voorgaande dagen is dat er vandaag wel enkele stapelwolken zullen vormen. Het blijft overal droog en met 27 tot 32 graden is het flink warm. Vanavond en komende nacht koelt het langzaam af, in stedelijk gebied is het nog tot na middernacht ruim 20 graden. Uiteindelijk koelt het af naar een graad of 15.


Morgen volgt de zonnigste dag van de week met vrijwel nergens stapelwolk vorming. Daarbij is het waanzinnig heet want rond het middaguur ligt de temperatuur al dicht tegen de 30 graden aan. Tijdens de namiddag stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 31 tot lokaal 35 graden. Op 1500 meter is het een stuk aangenamer met een graad of 21 a 22. Overigens wees voorzichtig in de zon, de zonkracht bereikt deze dagen de UV 9. Daarmee kan een onbeschermde huid al binnen 10 minuten verbranden.


Ook vrijdag is het uitgesproken heet, de lucht wordt vochtiger en daardoor zwoeler. We gaan dus zweten. Een volgende climax met hitte nadert en tijdens het weekend stijgt de kans op onweer. Vanuit Afrika bereikt echter zeer hete lucht het Alpenland, ondanks een toenemende kans op onweer wordt het 33 tot 36 graden. Lokaal kan het nog iets warmer worden. Na het weekend stijgt de kans verder op onweer verder en lijkt het ook minder heet te worden. Koud wordt het zeker niet want de officiële hittegolf (dagelijks boven de 25 graden) blijft vooralsnog aanhouden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...