Aanhoudend warm met soms broeiende onweerskansen

We hebben weer een 2-tal koelere dagen achter de rug, met meer bewolking en soms een paar buien. Maar vanaf morgen is het warme zomerweer weer terug, maar het gaat wel broeierig warm worden. En daarbij zijn de onweerskansen een stuk groter dan voorheen.

Morgen nog minimale onweerskansen, onder leiding van een zwak hogedrukgebied wordt vanuit het Zuiden tropische warmte aangevoerd. Het wordt in de middag met veel zon 27 tot 31 graden, hoogste waarden in het Inntal en Donaudal. De laagste waarden vinden we in Stiermarken waar ook meer bewolking hangt.

Vrijdag weinig verandering, maar wel neemt de luchtvochtigheid toe. Het voelt een beetje klammig en het is ondanks zonneschijn niet super helder. In de middag neemt de kans op een enkele felle onweersbui vanuit het Westen toe, meeste plaatsen toch nog droog.

Zaterdag brengt daar in tegen grotere onweerskansen. Al vanaf de vroege ochtend kan het vanuit het Noorden flink regenen of onweren. In de loop van de dag spreiden dit weertyoe zich over de rest van Oostenrijk uit. Verder aanhoudend warm en broeierig, met de meeste zonneschijn langs de Hongaarse grens.

Ook over de middellange termijn kan ik kort zijn. Het blijft warm, broeierig zelfs met aanhoudende onweerskansen. We kunnen het eventjes niet smeuïger maken.

Jeroen Elferink

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...