Aanhoudend winterweer, morgen zonnig!

Koud winterweer houdt Oostenrijk in een houdgreep, op alle hoogtes vriest het aanhoudend. Gelukkig was het afgelopen nacht niet zo koud met slechts 7 tot 12 graden vorst. Maar de komende dagen zullen de nachten weer flink kouder worden. Vandaag wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. In de diepere dalen van de Inn en Donau kan mist ontstaan en de hele dag blijven hangen. Ook tegen enkele bergkammen kunnen mistbanken hangen. Verder is het op een lokaal sneeuwbuitje na droog. Warm is het zeer zeker niet met aanhoudende ´dauerfrost´. Maxima tussen de -7 en -2. Komende nacht wordt het weer helderder waardoor het kwik snel wegzakt. Lokaal tot onder de -20.


Morgen is het prachtig winterweer met veel zon. De ochtend verloopt nog bitterkoud met vrijwel overal temperaturen die lang onder de -10 blijven. In de middag stijgt het kwik wat sneller maar nergens gaat het dooien. Met weinig wind kan de zon die langzaam alweer aan kracht wint erg aangenaam voelen.

Woensdag opnieuw een koude ochtend. In de loop van de dag neemt de bewolking opnieuw toe en vanuit het Zuiden volgt sneeuwval. De hele avond en nacht gaat het in Oost-Tirol, Karinthië en Stiermarken sneeuwen. Droger tot gewoon droog blijft het ten Noorden van de hoofdkam. Aan de grens met Beieren zijn de grootste opklaringen. Hier kan het opnieuw streng vriezen.


Donderdag verscherpt in Oostenrijk de kou. Door de komst van een lagedrukgebied boven Italië is de stroming Oostelijk. Koude continentale maar ook vochtige lucht bereikt Oostenrijk.


Op 1500 meter komt het kwik overdag niet meer boven de -10 uit. Verder brengt de donderdag dikke wolkenvelden en enkele sneeuwbuitjes. Er gaan geen grote hoeveelheden vallen, maximaal 2 tot 5 centimeter. Vrijdag wordt het droger en is er meer ruimte voor de zon. Wie de gletsjer opgaat kan zich het beste dik inpakken en niet langer dan 2 uur non-stop buiten blijven. Op 3000 meter is het namelijk 20 graden onder nul.


Het weekend brengt een verzachting. Het blijft aanhoudend vriezen maar niet meer zo streng. Waarschijnlijk dat de zaterdag zonnig weer brengt, maar in detail is dit nog onzeker. Ook de dagen daarna zijn in detail onzeker. Dit geeft de pluim ook prachtig weer.

Eerst genieten van een zonnige dinsdag!
Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht