Aanhoudend zomers, vandaag en morgen kans op onweer

We gaan de laatste week van augustus en daarmee ook de laatste week van de zomer in. En zoals we al weten wordt het een prachtige afsluiting van de zomer met veel zon en hoge temperaturen. Maar helaas gaan zomerhitte en Oostenrijk niet altijd vlekkeloos samen, want de kans op fiks onweer stijgt opnieuw!

Westendorf gisteravond (bron : Facebookpagina Einsatszreport Bezirk Kufstein Kitzbuhel)

Gisteravond nog kwam het lokaal tot zware onweersbuien. Opnieuw ging het vooral om zwaar onweer en viel de schade door hagel, overstromingen of windstoten mee. Typisch voor dit type onweersbui (losstaande enkele warmte onweersbuien). Gelukkig maar! Maar het leverde wel prachtige beelden op zoals hierboven.

Deze middag en komende avond is dat wel anders. Ondertussen zijn er meer en zwaardere onweersbuien ontstaan die ook de komende uren nog verder zullen doorgroeien. Tijdens de buien komt het tot zwaar onweer, hagel en windstoten. Wateroverlast is ook mogelijk. Ook komende nacht blijft het in delen van Oostenrijk onrustig, met name het bergland.

Verwachting radarbeeld morgenmiddag 14:00uur

Morgenochtend is het, met uitzondering van het uiterste noorden en zuidoosten, zwaar bewolkt. Er vallen al enkele buitjes in Tirol en Salzburg en later ook in Karinthië. In de loop van de ochtend breekt langzaam de zon weer door maar het wordt niet meer zo warm als de laatste dagen, maximaal 23 tot 27 graden. In de middag zullen er overal verspreid over het land nieuwe en zware onweersbuien ontstaan. De meest hevigste in het Oosten, de minste in Voralberg.

Vanaf dinsdag neemt het hogedrukgebied weer verder en kunnen we nog genieten van een 3 a 4-tal zonnige en hete zomerdagen. De kans op onweer is klein maar niet uitgesloten, op de meeste plaatsen is het gewoon droog en zonnig. Temperaturen liggen rond of boven de 30 graden.

Maar later in de week komt het hogedrukgebied onder druk te staan. De storingen op de oceaan beginnen op te leven en winnen steeds meer terrein… Waarschijnlijk eindigt de warme en zonnige periode definitief op vrijdag 1 september. Het gaat vanaf dan beduidend koeler worden met toenemende kansen op regen en temperaturen rond of onder de 20 graden. Maar dat mag ook want de meteorologische herfst begint eind deze week.

Geniet van deze laatste zomerweek!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk.

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht