Aanhoudend zonnig en warm de komende dagen!

Kundler klamm foto Claudia Tijhuis

Kundler Klamm foto vanuit Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Claudia Tijhuis

Aanhoudend zonnig en warm de komende dagen!

Het is alweer een fors aantal dagen FANtastisch weer in Oostenrijk. De vraag is of dit de komende dagen gaat doorzetten?

Op zondag gaat de zomer gewoon door. In het grootste deel van Oostenrijk schijnt de zon weer de hele dag. Alle mist en hoge mistvelden die in het begin aanwezig waren, zullen in de ochtend verdwijnen. In Vorarlberg en Noord-Tirol ontwikkelen zich in de loop van de middag echter grotere cumuluswolken en zijn op sommige bergen korte buien of onweersbuien mogelijk. Er waait slechts een zwakke tot matige wind uit het noordoosten tot het zuidoosten. De temperatuur stijgt naar 25 tot 31 graden. Op een hoogte van 2000 meter wordt het 18 tot 21 graden.

Maandag houdt het zomerweer gewoon nog even vol. Het wordt overwegend zonnig en weer erg warm, maar op sommige plaatsen kun je ook de term heet gebruiken. Incidenteel is er een mistveld mogelijk maar die verdwijnen van zelf weer. In de bergen zullen zich meer wolken tot ontwikkeling gaan komen dan de voorgaande dagen en in de middag of avond kunnen er  regen- en onweersbuien ontstaan ​​van de Arlberg tot aan de Dachstein. De wind blijft overwegend zwak tot matig. De hoogste temperaturen liggen tussen de 25 en 32 graden en op een hoogte van 2000 meter is het rond de 19 graden.

Je zuilt het bijna niet geloven maar ook op dinsdag wordt het opnieuw erg warm. Toch zijn ook deze dag geen wolken uit te sluiten. De meeste bewolking vind je wel terug in het westen van Oostenrijk.

In de middag en avond vallen er vanaf Vorarlberg tot Obersteiermark ook enkele stevige regen- en onweersbuien. Afgezien van enkele buien, een zwakke tot matige wind uit zuidoost tot zuidwest. Maximale waarden: 24 tot 32 graden.

Hoe het verder gaat? Blijft het aanhoudend zonnig en warm? Morgen weer meer weer.

Weer Oostenrijk 10 september 2023

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Interhome Banner 1250x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×