Aanhoudend zonnig, enkel zondag een dipje

Aanhoudend zonnig, enkel zondag een dipje

Opnieuw start de dag in de meeste dalen met veel zonneschijn.  Her en der zijn er lokale mistbanken ontstaan die later deze ochtend snel zullen oplossen. Maar toch zou het vandaag niet de hele dag ongestoord zonnig blijven.Op enige hoogte is er nog wat vochtige lucht in de vorm van sluierwolken aanwezig, daarnaast krijgen we vandaag met sahara zand te maken.

23

Desondanks wordt het opnieuw niet koud. Temperaturen kunnen vanmiddag waarde´s tot 20 lokaal 22 graden bereiken. Daarbij staat er minder wind als gisteren omdat de föhn afgezwakt is.

tcdc_17032512_17032312

Meer zon is er weggelegd voor morgen. Het is op een lokale mistbank in Westelijk en Midden Oostenrijk van zonsopgang tot zonsondergang zonnig ! Daarbij is het nogmaals opnieuw erg mild. In veel dalen wordt het rond de 21 graden. Echter richting het Oosten raakt het smiddags bewolkt en koelt het plots aardig af, in de hoofdstad Wenen zakt smiddags de temperatuur naar een killere 10 graden.

Naamloos2

Dit komt door de kanteling van het Hogedruk, en hierdoor komt een koudebel rechtstreeks uit Rusland richting Oostenrijk. Zondag hebben we hier in heel Oostenrijk mee te maken.

hgt0_17032618_17032312

Zondag raakt het snel overal bewolkt en is het kil. De vorstgrens duikt van Oost naar West richting de 600 tot 1300 meter. Er wordt helaas amper neerslag berekend, slechts een beetje nabij de hoofdkam. Hier kan dus een beetje sneeuw vallen. Maar over het algemeen blijft het droog, bewolkt en kil. In het laagland kan er een stevige oostenwind waaien die het voor het gevoel nog kouder maakt.

Naamloos3

Gelukkig hersteld het weer zich na zondag snel. De nieuwe start overal met veel zon en aangename temperaturen. Het hogedrukgebied heeft weer terrein terug gewonnen. Het mooie weer blijft nog zeker tot volgend weekend aanhouden.

Fijne dag,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...