Aanhoudend zonnig maar ook heel warm

In de meeste dalen is het sneeuwdek al weggesmolten

Aanhoudend zonnig maar ook heel warm
Het wordt steeds lastiger origineel in de weerberichten te blijven. Het weerbeeld is namelijk erg eentonig de komende tijd met aanhoudend zonnig weer. Pas ná het weekend, op z´n vroegst maandag of anders woensdag, zien we significante weersverandering.

Vandaag schijnt de zon van opkomst tot ondergang. Omdat de lucht vrij droog is is de kans op mist of nevel in de ochtend zeer gering. Ook autoruitenkrabben hoort in de meeste dalen even tot het verleden. Na een frisse ochtend stijgt de temperatuur hard en al rond het middaguur zien we aangename temperaturen op de meters. Uiteindelijk wordt het met veel zon 16 tot 21 graden vanmiddag. De hoogste temperaturen zien we in de laagste dalen aan de noordkant. Vanaf 2400 meter vriest het pas, dus vooral op de gletsjers zijn de pistes nog top.

Zwak buiensignaal morgen(na)middag vanaf Vorarlberg tot Karinthië.

Morgen voert de naar het oosten draaiende wind iets vochtigere lucht aan. Hierdoor ontstaan na een zonnige ochtend in de middag enkele stapelwolken. Vooral rondom de hoofdkam vanaf Vorarlberg tot aan Karinthië ontstaan de meeste stapelwolken. Enkele stapelwolken kunnen vanaf de tweede middaghelft het buienstadium bereiken. Maar op de meeste plaatsen blijft het droog en nabij de Duitse grens blijft het uitbundig zonnig. De middagtemperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden, een tikkeltje minder warm.

Tijdens het weekend blijft het op een enkele stapelwolk na aanhoudend zonnig in Oostenrijk. De lucht wordt wat minder vochtig en de temperatuur stijgt weer. Zaterdag kan het met gemak weer op veel plaatsen 20 of 21 graden worden. Zondag lokaal zelfs 22 graden bij een vorstgrens van 2400 of 2500 meter.

Na het weekend volgen een tweetal storingen vanuit het noorden én zuidwesten. Maandag start nog zonnig maar volgens sommige modellen kan in het middag bewolkter raken. Het blijft nog droog en vrij warm met middagtemperaturen van 14 tot 19 graden. De dinsdag is nog onzeker maar dat het weerbeeld uiteindelijk slechter wordt staat wel vast. Waarschijnlijk moeten we rondom woensdag of donderdag rekening houden met neerslag en een sneeuwgrens die tijdelijk naar 1300 tot 700 meter zakt. Daarmee komt er dus een einde aan het aanhoudend zonnig weer, we gaan het volgen.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Oostenrijkse Winkel grote banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×