Aanhoudende hittegolf

Aanhoudende hittegolf. De hittegolf die afgelopen week begonnen is houdt voorlopig nog wel even aan. Het is momenteel warm en zonnig in Oostenrijk.

Vandaag start de zaterdag flink zonnig en daarbij loopt de temperatuur snel op. Al om 12 uur bereikt de temperatuur waardes tussen de 25 en 28 graden. Uiteindelijk loopt het kwik door naar 30 tot lokaal 34 graden. Vanmiddag ontstaan wel enkele stapelwolken maar de kans op een onweersbui is erg gering. Ook de avond blijft nog lang warm en in de dalen onder de 500 meter komt het kwik maar moeizaam onder de 20 graden. In de hogere dalen weet het nog lekker fris te worden.

Ook zondag verloopt zonovergoten. Daarbij is het nog net een tikje warmer met een maximum tot lokaal 35 graden. Opnieuw ontstaan een paar stapelwolken waarbij een kleine kans op een warmte onweersbui bestaat.

Maandag volgt een herhaling van het weekend met nog iets hogere temperaturen. De kans op onweer tijdens de namiddag is nog steeds vrij klein. Anders is dit op de dinsdag, de lucht wordt wat vochtiger en daardoor voelt het ook wat benauwder aan. Tijdens de namiddag kan er her en der een korte onweersbui vallen. Woensdag een kopie van de dinsdag.

Donderdag lijkt het tijdens de middag grootschalig te gaan onweren. Een ‘koufront’ met ietsjes koelere lucht trekt Oostenrijk in en zorgt voor enkele zware onweersbuien. Vrijdag is het dan iets koeler maar de hittegolf zet door. Wel is er elke dag kans op een stevige onweersbui.

Op de langere termijn lijkt de hittegolf uit te doven als een nachtkaars. Maar van echt slecht weer is geen sprake.

Jeroen Elferink

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht