Aanklacht tegen een kleuter na botsing

Aanklacht tegen een kleuter na botsing

Een aanklacht tegen een kleuter en eigenlijk belachelijk voor woorden. Je kind zit in een klasje en wordt aangeskied door een volwassene. De laatste klaagde het kind van 6 jaar aan, eist een schade vergoeding van ?38.000,-.

Het gebeurde allemaal in januari 2011 in het skigebied Hochhädrich, een klein skigebied net tegen de grens van Duitsland Oostenrijk in de provincie Voralberg. Het gebied is niet al te groot maar nog niet ontdekt door het toerisme. Het gebied heeft iets meer dan 10km aan pistes.

Ideaal voor beginners en kleine kinderen om het skiën onder de knie te krijgen.

Het kind zat in een skiklasje en was onderweg en je weet altijd met klasjes dat je uit moet kijken. Zeker in gebieden die niet zo groot zijn kan het heel druk worden, en dus moet je gewoon alerter zijn met skiklasjes.

De Duitse toerist en het kind kwamen met elkaar in botsing nadat het meisje een onverwachte draai maakte waardoor de vrouw bovenop haar botste, hierbij raakte de vrouw zwaargewond zo bleek tijdens de rechtszitting in Feldkirch. De vrouw zou naar verluidt in een recht lijn naar beneden gegaan zijn, waarschijnlijk niet rekeninghoudend met wat voor haar gebeurd.

De eis werd door de rechtbank in Feldkirch afgewezen, gezien de leeftijd van het kind is er geen sprake van opzet. Een onafhankelijke deskundige verklaarde dat zowel de kleuter als de vrouw mede verantwoordelijk waren voor het ongeval, en dus beide schuldig zijn.

Door het ongeval kan de vrouw volgens haar advocaat nooit meer skiën, eerder klaagde zij de vader van de kleuter en de skileraar al aan. In beide gevallen werd de klacht verworpen, ook in dit geval is de eis verworpen mede gezien de leeftijd van het meisje.

Volgens de Oostenrijkse wet kunnen kinderen onder de veertien niet opdraaien voor dit soort ongelukken, maar kan er een uitzondering worden gemaakt als kinderen de gevolgen hadden kunnen overzien.

Naast de ?38.000,- eist de vrouw ook nog dat het kind voor de verdere toekomstige schades zou opdraaien, ook hier ging de rechtbank niet in mee en verwierp ook deze eis.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...