Breaking News Aansluiting Kaprun naar Gletsjer en Bergbahnenfusie

Breaking News Aansluiting Kaprun naar Gletsjer en Bergbahnenfusie

Kaprun Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn / Dietmar Sochor

De Gletscherbahnen (Kitzsteinhorn) en Maiskogel AG gaan samen op in 1 bedrijf. Met een jaarlijkse omzet van 38 miljoen euro zijn de Gletscherbahnen een reus als je het internationaal gaat vergelijken.

Met de fusie tussen deze bedrijven is de weg vrij over wat wij al eerder hebben geschreven, een verbinding vanuit het dorp Kaprun via de Maiskogel naar de gletsjer van Kaprun, de Kitzsteinhorn.

Thans is de gletsjer via een weg te bereiken. Het dalstation van de Gletsjerjet ligt een aantal kilometer buiten het dorp (circa 900 meter hoog)

Op bovenstaande foto kun je zien hoe de verbinding gaat lopen. Vanuit het dorp (rode stip) via de Maiskogel (gele stip) naar het Alpincenter (oranje stip)

Kaprun Kitzsteinhorn

Tot de Herfst heeft men de tijd om de 2 liftbedrijven samen te voegen tot 1 groot bedrijf. Daarna gaat een wens van heel veel Kapruners in vervulling. Vanuit het dorpscentrum direct een verbinding naar de gletsjer.

De details zullen absoluut nog moeten worden ingevuld en ook de onderhandelingen met de diverse grondeigenaren zullen moeten worden opgestart. Hopelijk gaat dat niet teveel vertraging opleveren  want het gaat natuurlijk maar om 1 ding en dat is geld.

Beste jaar ooit voor de Gletscherbahnen

Het jaar 2015/16 is het beste jaar ooit. Er is een omzet gehaald van 38,08 miljoen. Een groei van 7,4 procent.

Van 1 oktober 2015 tot 30 september 2016 hebben 998.663 gasten de Kitzsteinhorn bezocht. Ook is er in dat jaar voor 11,9 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe Schmiedingerbahn.

Schmiedingerbahn

Wij kijken uit naar deze nieuwe aansluiting.

Bron: ORF

Appartement Nanske

Nanske Appartement

Nieuw Nederlands Oostenrijks Appartement: Nanske Appartement

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×