Aansluiting Saalbach Hinterglemm met Zell am See en Fieberbrunn

Fieberbrunn Reckmoos width=

Al ruim 25 jaar wordt er al gesproken over het samenvoegen van de skigebieden Zell am See, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn. Om precies te zijn gaat het om het samenvoegen van de Schmittenhöhe met het skicircus en Fieberbrunn. Hiermee ontstaat er een skigebied van meer dan 300 km.

Het eerste deel van deze bijzondere samenwerking zal beginnen met een verbinding tussen Saalbach Hinterglemm en Fieberbrunn, dit zou in eerste instantie in 2017 gereed zijn, inmiddels is bekend dat in 2015 een 10 personenlift wordt gebouwd die Saalbach Hinterglemm met Fieberbrunn verbind.

Bron: Hoch Hinaus

De gemeenteraad van Fieberbrunn heeft al ingestemd met een bijdrage van 3,5 miljoen, het totale plaatje van de samenvoeging zal 18 miljoen euro gaan kosten. Fieberbrunn verwacht met de aansluiting op het Skicircus dat er meer gasten richting het dorp zal komen, men betaald ieder jaar €175.000,- en dat de komende 20 jaar.

Als alles goed verloopt zal in het winterseizoen 2015/2016 een verbinding gerealiseerd zijn tussen beide gebieden, het totaal aantal aan pistes zal voor het skigebied stijgen van 200 naar 240 km.

Bron: meinbezirk.at/

FieberbrunnVolgens de Kitzbühler Berzirksblat en op de vaak welingelichte Alpinforum zal de nieuwe lift Vierstadalmbahn gaan heten en zal het een 10 persoonsgondel worden, er komt een bergstation in de buurt van de Reiter-Ost en een dal station in Fieberbrunn. Dit dalstation zal in de buurt van het dal station Reckmoos-Süd in Fieberbrunn komen.
Verder zal het een rode piste zijn, althans dat zijn de geruchten.

bron: meinbezirk.at

Indien de aansluiting naar Fieberbrunn gerealiseerd is gaat men meteen door met een volgend project, aansluiting met Zell am See, dit zal in 2016/2017 gereed zijn. Hoe dat eruit zal gaan zien is nog niet bekend, kijkend naar de pistekaart van Zell am See dan krijg je een idee waar de verbinding zal komen. Kijk rechts op de pistekaart dan is een ski-route aangegeven richting Viehhofen, de ski-route bestaat al een tijdje maar is nu ook op de kaart gezet wat niet eerder gebeurd was.

Zodra er nieuws is omtrent aansluiting met Zell am See zullen we daar zeker van berichten. Eerst kijken we uit naar de aansluiting Saalbach Hinterglemm met Fieberbrunn.

Wordt zeker vervolgd!!!!

Bron: tt.com

Fieberbrunn

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht