Aansluiting Zell am See met het Skicircus, Dennis deelt ervaring!

Zell am See Dennis

Aansluiting Zell am See met het Skicircus, Dennis deelt ervaring!

Dennis was eind januari 2023 in het skigebied van Zell am See. Men had een Ski Alpin Card en daarmee kun je dus ook naar het Skicircus. Hoe was de verbinding naar Viehhofen om bij de Schönleitenbahn te komen. Dennis wil graag deze ervaring delen.

Vorig jaar april was ik samen met een groep van ongeveer 10 man op zoek naar een chalet. Het liefste wilde wij vlak bij de piste zitten midden in het Skicircus. Deze eis bleek al snel iets te lastig waardoor wij zijn uitgeweken naar Zell am See. Ikzelf had hier zo mijn twijfels over aangezien de aansluiting met het skicircus nog per bus gaat.

In dit stukje neem ik jullie graag mee in mijn ervaring met de aansluiting Zell am See – Viehhofen (Schönleitenbahn)

Om een leuk rondje Skicircus te maken vanaf Zell am See, wilde wij ruim de tijd hebben. Wij namen dan ook om 08:30 uur de eerste lift, de Trassxpress naar boven. Vanaf hier kan je een leuke piste nemen richting de Kettingbahn die je vervolgens op het topje van de Schmittenhöhe afzet.

Zell am See Xpress

Vanaf de Schmittenhöhe kun je in een keer doorsteken naar de afdaling van de Zellamseexpress. Deze piste is lekker lang en heeft een combinatie van rood en blauw. Zo vroeg op de dag ligt deze piste er dan ook echt FANtastisch bij. De piste loopt helaas maar tot het half station van de Zellamseexpress waarbij je vervolgens het laatste kleine stukje met de lift naar beneden moet. Er is ook een skiroute aanwezig maar deze was met de kleine hoeveelheid sneeuw die er lag, niet verstandig om te nemen.

Eenmaal beneden met de lift stap je zo over op de skibus richting de Schönleitenbahn. Deze skibus vertrekt om de 20 minuten en brengt je in ongeveer 5 minuten naar het dalstation van de Schönleitenbahn. Eenmaal bovenaan de Schönleitenbahn was het inmiddels 09:45. Dit betekent dat je nog tijd zat hebt om een leuk rondje Skicircus te doen. Wij besloten om Leogang en Fieberbrunn over te slaan en een rondje over alle toppen te doen rondom Saalbach en Hinterglemm. Uiteindelijk kom je dan weer onderaan de Schönleitenbahn uit waar de bus je terug naar de Zellamseexpress brengt.

Ook heb ik nog een video in elkaar gezet en deze kunnen jullie hieronder bekijken.

Bus Viehhofen Schönleitnbahn

Tijdens onze ronde zijn wij een uurtje wezen lunchen en hebben wij de mooie zwarte afdaling van de Schattberg oost extra naar beneden genomen. Wij waren rond 15:30 weer terug in Zell am See.

Mijn ervaring is dus vrij positief met deze verbinding. Je kunt met de Ski Alpin Card prima uit de voeten en een hoop skikilometers maken.

Wat wel wat jammer is, is dat je behoorlijk wat tijdverlies kan hebben op de busverbinding. Toen wij terugkwamen bij de Schönleitenbahn reed de bus net weg waardoor je 20 minuten staat te wachten. In theorie is er een lange blauwe piste vanaf Leogang naar de Zellamseexpress, deze is in de praktijk vaak dicht vanwege te weinig sneeuw. Deze piste heeft namelijk geen sneeuwkanonnen en ligt op een zuidhelling die veel zon vangt.

Gelukkig worden deze zorgen binnen een paar jaar weggenomen bij de bouw van de verbindingslift vanaf de Zellamseexpress naar Leogang. Voor nu is dit dus een prima oplossing waar je veel leuke skikilometers uit kan halen.

Zell am See Xpress

Van den Berg Sport skischoen op maat

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×