Aanvullend bericht Inreismaatregelen Oostenrijk

Aanvullend bericht Inreismaatregelen Oostenrijk

Gisteren sloeg het nieuws in als een bom toen er nog aanvullende inreismaatregelen zijn afgekondigd door Oostenrijk. Met alleen 2G voor vakantie doeleinden kom je het land niet in. Een aanvullende negatieve PCR test zul je ook moeten hebben die niet ouder mag zijn dan 72 uur (3 dagen) (Update dit is inmiddels aangepast naar 48 uur!!!) Dat wordt toch voor de mensen die met de Kerst in Oostenrijk willen zijn een run op een PCR test in Nederland.

Overigens mag je deze test ook doen in Oostenrijk maar je zult meteen ook bij aankomst in Quarantaine moeten gaan. De regels zijn dan zo dat dit 10 dagen duurt en je mag je na 5 dagen vrijtesten. Of de uitslag dan ook snel komt daar kunnen we niets over meedelen maar de verwachting is dat het wel Kersttijd is en dan kan het allemaal wat langer duren. Een test in Nederland is zo gemaakt en dat hebben we zelf ook voor komende week gedaan.

Overigens geldt bovenstaande niet als je al een Boosterprik heb gehad.

Zijn er uitzonderingen?

JA, er zijn zeker uitzonderingen. Zwangere vrouwen en mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen worden gevaccineerd, zijn vrijgesteld van de eisen voor 2G en de aanvullende PCR-test of boostervaccinatie. Deze reden voor uitzondering zal moet worden aangetoond met een medische verklaring. Ook voor kinderen gelden speciale regels.

Voor kinderen onder de 12 jaar gelden deze regels niet!

Kinderen in de schoolgaande leeftijd mogen naar binnen met een ninjapas of soortgelijke testcertificaten. Lees anders ons bericht nog door mbt kinderen vanaf 12 jaar.

Forenzen

Ook voor forenzen geldt een uitzondering. De gebruikelijke 3-G-regel blijft hier van kracht. Mensen moeten worden ingeënt, hersteld of negatief worden getest.

Lees ook ons liveblog daar staan meer berichten  van de laatste dagen. Ook hoe Oostenrijk bv omgaat met Kerst en Oud en Nieuw. Het Liveblog kun je HIER vinden.

Skicircus Saalbach lopen naar de bernkogel

Bron: ORF
Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...