Aardbeving omgeving Imst 2.8 op schaal van Richter

Aardbeving

Aardbeving omgeving Imst 2.8 op schaal van Richter.

Een lichte aardbeving was vanochtend vroeg om 06:38 uur in de omgeving van Imst opgemerkt door de verschillende sysmografen van de Oostenrijkse Aardbevingsdienst (Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik, ZAMG) De aardbeving had een kracht van 2.8 op de schaal van Richter. Het Epischcentrum lag ten zuiden van Imst en ten oosten van Landeck. De bevolking zou zeker iets van deze schok gemerkt moeten hebben. 2.8 op de schaal van Richter zou je moeten merken of je moet een zeer zware slaper zijn 🙂

Dat af en toe de aarde schud in Oostenrijk is niet vreemd. De meeste schokken die merk je absoluut niet omdat ze gewoon weg te klein zijn. Als er wat opschudding is dan is het meestal in de buurt van Innsbruck, Stubaital, Pitztal. Daar zijn de zwaarste schokken waarneembaar maar dat neemt niet weg dat er ook kleiner schokken worden gemeld uit andere regio’s. Kijk maar eens naar het het overzicht van de laatste week onderaan dit bericht.

Experts verwachten overigens geen grote schades aan gebouwen maar kunnen niet uitsluiten dat er hier en daar toch nog wat kleine schades worden gemeld.

Aardbeving Imst 4 oktober 2020

Aardbeving Imst 4 oktober 2020

Hieronder een bewijs dat de aarde in Oostenrijk wel vaker schud. Vaak zijn het kleine schokken die nog niet eens waarneembaar zijn.

Overzicht aardbeving laatste week 4 okt 2020

Wie is er ook in deze omgeving en heeft iets gevoeld?

Bron: ZAMG

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×