Aardbevingen waargenomen in St Johann in Tirol

Aardbeving

Aardbevingen waargenomen in St Johann in Tirol

In Tirol zijn afgelopen nacht twee aardbevingen gemeten. Aanvankelijk vond er kort voor 23.00 uur een beving plaats, ongeveer zes kilometer ten zuidwesten van Waidring, uiteindelijk werd rond 01.42 uur een iets sterkere beving gevoeld. Er is geen schade ontstaan.

De eerste aardbeving in de regio St. Johann in Tirol veroorzaakte al om 22.47 uur een beving. Zes kilometer ten zuidwesten van Waidring vertoonde de seismograaf een aardbeving van 2,2 op de schaal van Richter.

Sommige mensen hebben in de omgeving van het epicentrum duidelijk gerommel onder de grond gevoeld. Er is geen schade aan gebouwen geconstateerd. Dit is gezien de kracht ook niet te verwachten.

Een tweede aardbeving volgde iets later

Kort voor 02.00 uur schudde de aarde opnieuw in hetzelfde gebied. Deze keer schudde het met een kracht van 3,3 op de schaal van Richter in het gebied. In het epischcentrum was het trillen soms duidelijk voelbaar. Volgens een seismoloog zijn er mensen bang geworden.

Nog meer aardbevingen een paar dagen geleden

Dit waren niet de eerste trillingen die de afgelopen dagen voelbaar waren in de regio St. Johann in Tirol. Afgelopen zaterdagnacht trilden sommige muren ook al. Er is toen een schok gemeten van 3,0 op de schaal van Richter. Een paar dagen eerder werden ook al lichte bevingen gemeld.

Nu is het zeker niet ongewoon dat de aarde trilt in de Oostenrijkse Alpen. Het komt elke dag wel ergens voor, zonder dat je dat merkt. Maar soms voel je wel de beving. Zelf hebben we een keer eerder meegemaakt dat de caravan 1 seconde bewoog en dat was best vreemd om mee te maken.

Wij zijn overigens wel benieuwd naar mensen die in de regio waren, die ook actief wat hebben vernomen. Reactie graag op onze facebookpagina en of groepspagina.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×