Abnormaal koud met sneeuwval en strenge vorst


Het is ook vandaag abnormaal koud voor mei. Deze ochtend ligt de sneeuwgrens rond de 1100 meter. Gelukkig valt er maar weinig neerslag. Later vandaag stijgt de sneeuwgrens tijdelijk naar 1400 of 1500 meter. Hierboven blijft het aanhoudend winter. In de dalen kan het dus weer gaan regenen en dooit de gevallen sneeuw weg. Maar de opverende sneeuwgrens is van korte duur. Want vanavond en vannacht stroomt een nieuwe portie met nog koudere lucht Oostenrijk binnen.

Het is dan wel meest droog met enkele opklaringen. Tijdens opklaringen zakt het kwik naar 0 tot -6 graden. In dalen met sneeuwresten kan het afkoelen tot -10. Abnormaal voor mei. Mogelijk dat records verbroken zullen worden.

Morgen is het fris met een vorstgrens rond de 1000 meter. Vanuit Duitsland volgen snel nieuwe buien, voornamelijk sneeuwbuien. Want de sneeuwgrens ligt de hele dag rond de 600 meter. De hele dag vallen er sneeuwbuien welke tegen de avond intensiveren. Er kan 5 tot 15 centimeter sneeuw vallen, mits de sneeuw wel blijft liggen. Want ondanks de kou is de instraling van de zon middag op de dag erg hoog. Het kan dan wel vriezen maar de sneeuw kan alsnog op oppervlakten zoals metaal en asfalt weg dooien.

Woensdag volgt een warmtefront vanuit het Oosten. Het gaat flink regenen en sneeuwen. Bij aanvang ligt de sneeuwgrens rond de 1000 meter. Maar gedurende de dag stijgt de sneeuwgrens naar 1800 meter. Er kan veel regen en sneeuw vallen in korte tijd (10 tot 20cm). Donderdag is de lucht dan milder van karakter. Maar het blijft vochtig en nieuwe buien zullen ontstaan. Pas vrijdag stabiliseert de situatie zich een beetje. Dan is er ook ruimte voor wat zon en stijgt het kwik naar 15 tot 19 graden. Ook dat is nog altijd aan de koele kant voor midden mei.

Jeroen Elferink

Golf club Hohe Tauern

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht