Nog 3 dagen absurd warm

Proost

Nog 3 dagen absurd warm

Het weer herhaalt zich dagelijks. Gisteren nog zijn nieuwe records verbroken in Oostenrijk met op veel plaatsen 19 tot 21 graden. Op weerstation Dornbirn is het met 21,0 graden een nieuw winterrecord gevestigd. Want je zult het haast vergeten maar officieel is het nog winter. Tenminste nog voor 1 week, want 1 maart start de meteorologische lente.


Met een hogedrukgebied in de achtertuin is het vandaag opnieuw flink zonnig. Hoogstens kan de lucht wat troebel ogen door stof afkomstig uit de Sahara. Maar de zon blijft ongehinderd doorschijnen. Op 3000 meter dooit het vanmiddag enkele graden en op 1500 meter is het 8 of 9 graden boven nul. In de dalen is de magische 20 graden weer mogelijk. Kortom temperaturen die prima bij midden mei passen.


Ook de komende dagen is het nog zonnig en absurd warm. Donderdag volgt toch wel de climax met lokaal 22 of 23 graden aan de noordkant. Kanshebbers op deze temperaturen zijn vooral het Rhein en Inntal. Vooral Dornbirn of Kufstein kunnen dergelijke temperaturen verwachten. Vrijdag volgt een overgangsdag, het hogedrukgebied trekt door maar een nieuw hogedrukgebied volgt. Tussen beide systemen zit nog een front verborgen die voor regenbuien zorgen die vrijdag op zaterdag overtrekken. De sneeuwgrens zakt daarbij tijdelijk naar 1000 meter.


Uiteindelijk volgt in het weekend weer mooi hogedrukweer. Maar de stroming is wel gedraaid van zuidwest naar noordwest. Koelere lucht wordt aangevoerd en de 20 graden zien we eventjes niet meer. Maar in de dalen kan het met veel zon alsnog 10 tot 15 graden worden en dat is ook zeer zeker lenteachtig.

We zijn dus na nog 3 absurd warme dagen nog even niet verlost van het zonnige lenteweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×