Adempauze in turbulente week

Vandaag maar vooral morgen krijgen we een korte adempauze betreft het turbulente weer. Ook gisteren hadden we te maken met de naweeën van storm Ciara/Sabine. Zo waren er opnieuw windstoten van 120 km/u! Enkele skigebieden bleven opnieuw deels dicht. Gelukkig zullen veel gebieden vandaag weer open kunnen. De wind wordt namelijk minder.

Een tussenhoog bereikt Oostenrijk vanavond

Vandaag beginnen we de dag met enkele sneeuwbuien. De sneeuwgrens licht ongeveer tussen de 500 en 800 meter. In de meeste dalen valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Deze ochtend zijn er overigens nog windstoten tot 80 km/u mogelijk. Vanmiddag wordt het rustiger en gaat de wind er meer en meer uit. Ook zullen opklaringen Oostenrijk bereiken en kan de zon nog eventjes doorbreken. Vanavond en vannacht ligt er een zwak tussenhoog over Oostenrijk. Met opklaringen en weinig wind koelt het hard af. In enkele dalen kan het matig tot streng vriezen.

Morgen belooft een fantastische skidag te worden. Met weinig wind en vooral in de ochtend veel ruimte voor de zon wordt het genieten. De verse sneeuw op de piste’s kan optimaal benut worden. Op 1500 meter loopt het kwik op naar -1 tot +2 graden. In de dalen dooit het bij een zwakke föhn enkele graden. Tijdens de middag trekken er hoge wolkenvelden over. Deze wolkenvelden zijn de voorbode van opnieuw een significante weersverandering.

Morgenavond en nacht is het bewolkt. Een koufront vanuit Duitsland trekt over en zorgt opnieuw voor stormcondities. Met windstoten die kunnen oplopen naar 100 tot 120 km/u is het oppassen. Gelukkig volgt het hoogtepunt tijdens de nachtelijke uren.

Vrijdagochtend vallen er sneeuwbuien bij een sneeuwgrens die rond de 800 meter ligt. In de loop van de middag wordt het droger en stijgt de sneeuwgrens naar 1200 meter.

Het weekend brengt uitgesproken mild weer. Met een beetje zon gaat de temperatuur naar voorjaarsachtige waarden. Morgen meer daarover…

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht