Adempauze want nieuwe sneeuw volgt!


Adempauze want nieuwe sneeuw volgt!

Het sneeuwrijke winterweekend laten we achter ons, op veel plaatsen is een enorm dik pak sneeuw gevallen. In de meeste noordkant gebieden boven 1000 meter ligt nu vaak al een halve meter of meer. Rondom het Arlgebergte is op enkele plekken in slechts 48 uur tijd 150 centimeter gevallen. Dat is veel meer dan verwacht. Voor eind november zijn dit ook echt grote hoeveelheden, en er komt nog meer aan!

Vanmorgen start de dag koud met temperaturen ruim onder het vriespunt. Na een heldere nacht is het op veel plaatsen al wel weer bewolkt geraakt. Deze bewolking neemt enkel verder toe vandaag, al zal zeker rondom de hoofdkam en in Karinthië soms de zon te zien zijn. Een adempauze want vanuit het noordwesten volgt een volgende sneeuwdepressie.

Deze storing zorgt vandaag in vooral het oosten van Nederland voor langdurige sneeuwval. Voor de storing uit wordt tijdelijk iets zachtere lucht aangevoerd; de vorstgrens stijgt volgens weermodellen even naar 1500 meter. Hieronder komt het kwik vanmiddag dus enkele graden boven nul uit, al kan het door een inversie ook kouder blijven.

Vanavond trekt de sneeuwdepressie Vorarlberg binnen, en tijdens de nacht volgen ook nieuwe sneeuwbuien in Tirol. De sneeuwgrens ligt bij aanvang rond 800 meter.

Morgen staat opnieuw in het teken van sneeuwval aan de noordkant. Gedurende de dag zakt de sneeuwgrens van 800 meter weer terug in alle dalen. Daarbij wordt de sneeuwlaag weer verder aangevuld. We mogen ons verheugen op 10 tot 20 centimeter verse sneeuw, in het Arlgbergte valt vanzelfsprekend meer. Opnieuw blijft het droger aan de zuidkant, waar geregeld de zon doorbreekt.

Woensdag volgt een droomdag met veel zon en relatief lage temperaturen. Wie al op wintersport is kan genieten van verse sneeuw en rustige zonnige piste’s.

Donderdag volgt een dag met föhn en tijdelijk hogere temperaturen, waarbij het opnieuw tot sneeuwval in een deel van Nederland komt. Hiermee voel je hem waarschijnlijk al aankomen, ook deze sneeuwdepressie trekt richting Oostenrijk. Vrijdag maar ook tijdens het weekend komt het tot sneeuwbuien of sneeuwval tot in de dalen. Kortom de trend blijft winters.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×