Advies Oostenrijk 4e vaccinatie vanaf 12 jaar

Advies Oostenrijk 4e vaccinatie vanaf 12 jaar. Dit is het advies van het Oostenrijkse Nationales Impfgremium (NIG) voor komende winter.

Naast een 4e prik is ook het advies om binnenhuis een masker te dragen. De minister van Volksgezondheid verwacht dat in het najaar het aantal coronabesmettingen zullen gaan stijgen.

Iedereen van 12 jaar en ouder kunnen vanaf september hun vierde vaccinatie halen zo werd medegedeeld tijdens een persconferentie, tot nu toe gold de aanbeveling alleen voor mensen ouder dan 60 jaar. De Minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) verwacht een aanzienlijke toename van het aantal gevallen in de herfst en deed ook een FFP2-maskeraanbeveling.

“Waarschijnlijk is het in het najaar verstandig en noodzakelijk om in bepaalde gebieden zoals het openbaar vervoer of in supermarkten weer mondkapjes te dragen” aldus de minister.

Omicron

De nieuwe vaccinaties die ook moet werken tegen de Omicronvariant zou in september beschikbaar zijn. De verwachting is dat de EMA morgen (1 september) de aangepaste vaccins goedkeurt. De nieuwe versie is in eerste instantie aangepast voor de BA.1 variant. Een aangepaste versie voor de huidige BA.4/BA.5 variant wordt enkele weken later verwacht.

Vanaf 12 jaar

Het NIG heeft haar advies een paar dagen voordat de scholen beginnen aangepast. Hierin wordt dus een vierde vaccinatie aanbevolen aan iedereen vanaf 12 jaar.  Ook voor kinderen van 5 tot 11 jaar moet de basisvaccinatie – deze bestaat uit drie vaccinaties – uiterlijk tegen de tijd dat de school begint rond zijn. In deze leeftijdsgroep wordt momenteel geen boostervaccinatie aanbevolen. 

Bron: Tiroler Tageszeitung

Ps wat dit gaat inhouden voor de buitenlandse toeristen dat gaan we in de gaten houden.

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Mesnerwirt Westendorf

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...