Af en toe regen en later flink warm

Het is niet altijd fraai weer deze week

Af en toe regen en later flink warm
Het weerbeeld is niet heel bestendig deze 1e voorjaarsvakantieweek. Storingen vanaf de oceaan bereiken Oostenrijk en nemen naast neerslag ook soms flinke warmte mee. Gelukkig is het vandaag en morgen tijdelijk wel iets koeler met ook sneeuwbuien in de bergen.

Vandaag is het de koudste dag van de week. Wolkenvelden en soms zonnige momenten wisselen elkaar af, uit de bewolking valt af en toe een bui. Omdat Oostenrijk tijdelijk in koelere lucht ligt, kan tijdens buien sneeuw tot ongeveer 1200 meter vallen. Later vandaag stijgt de sneeuwvalgrens weer iets. Bij een matige westenwind loopt het kwik in de dalen op naar 6 tot 12 graden, op 1500 meter is het zowaar rond nul.

Komende avond is het eerst nog droog, maar in de nacht volgen langs de noordkant enkele buien. Hieruit kan tijdelijk sneeuw tot 900 meter vallen, opnieuw dus nog regen in de dalen.

Morgenochtend valt nog een laatste bui,  waarna de zon doorbreekt. Het kan een mooie skidag worden in de bergen waar wat sneeuw is gevallen en de temperatuur lager ligt. De middag verloopt dan ook droog met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt maximaal 7 tot 15 graden, op 1500 meter is het opnieuw rond of zelfs iets onder nul.

Woensdag stroomt weer flink warme lucht Oostenrijk binnen als een warmtefront overtrekt. Met name ten noorden van de hoofdkam overheerst de bewolking en uit de bewolking valt soms wat regen. De sneeuwvalgrens stijgt daarbij naar 1800 meter. In het zuiden is het gelukkig wel droog en breekt soms de zon nog door. Op 1500 meter stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 5 graden.

Donderdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, soms is de bewolking dik genoeg voor regen. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het flink warm, in de dalen kan het 10 tot 17 graden worden. Opnieuw zullen de skipistes dus pappig zijn.

Vrijdag en het weekend lijken niet gunstig te verlopen. In de zachte lucht wordt momenteel veel regen berekend. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens waarschijnlijk tot in het hooggebergte. Kortom we duimen dat dit nog gaat veranderen.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×