Af en toe regen of wat sneeuwval

Af en toe regen of wat sneeuwval

De komende dagen is het licht wisselvallig weer in Oostenrijk. Elke dag valt er af en toe regen of wat sneeuw in de hoger gelegen gebieden. Maar tot serieuze sneeuwval of een kou-uitbraak komt het helaas niet.

Vanmorgen bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en enkele zonnige momenten. Langs de noordkant valt uit de bewolking af en toe wat lichte regen of sneeuw. Daarbij stijgt de sneeuwgrens van 1800 naar 2200 meter. In de loop van de middag wordt het voorzichtig droger langs de noordkant en rondom de hoofdkam breekt geregeld de zon door. In de dalen stijgt de temperatuur gemiddeld naar een graad of 9, op 2000 meter is het rond het vriespunt.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen toe en tijdens de nacht valt er uit de bewolking in het westen af en toe neerslag. In het begin ligt de sneeuwgrens nog rond de 2000 meter maar in de nacht zakt deze steeds vaker richting de 1500 meter of later zelfs 1300 meter.

Morgenochtend is het dan bewolkt en uit de bewolking valt af en toe wat regen of sneeuw. Daarbij pendelt de sneeuwgrens veelal tussen de 1300 en 1600 meter. Bij een matige westenwind is het in de bergen frisjes met op 2000 meter temperaturen die ruim onder het vriespunt liggen. Nog frisser is het op 3000 meter met -8 of -9 graden, dus kleed je warm aan op de gletsjers. Halverwege de dag wordt het droger en breekt het wolkendek geregeld. Maar in totaal valt er niet al te veel sneeuw, veelal een centimetertje of 10.

Zaterdag ligt Oostenrijk in een soort niemandsland. Want het is rustig en tamelijk koel weer, de vorstgrens ligt overdag rond de 1700 meter. Vooral rondom de hoofdkam schijnt de zon flink. Maar richting Italië en Duitsland komen ook wolkenvelden voor. Ook kan er uit de bewolking in het noorden soms een licht buitje vallen.

Zondag is er meer ruimte voor de zon, het wordt de mooiste wintersportdag van de week. Precies tussen twee weersystemen in is er genoeg ruimte voor de zon.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×