Afkoeling in het weekend na zomerse dag

Mooi Oostenrijk

Afkoeling in het weekend na zomerse dag en langzaam kruipen wij richting de herfst, de zomer van 2020 gaat zijn laatste maand in en daarmee zullen langzaam de temperaturen ook zakken.

Vandaag wordt het een lekkere dag na een grotendeels droge nacht, de ochtend begint met een afwisseling van zon en wolken. Toch trekken er het nodige aan wolken over die in het zuidwesten tot een regen- of onweersbui kunnen leiden. De temperaturen zullen uiteindelijk stijgen richting de 19 tot 27 graden waarbij in het oosten de warmte nog zit. Op 2000 meter hoogte wordt het frisser met temperaturen tussen de 10 en 14 graden.

Morgen regen vanuit het westen tot Opper Karinthië en Oberösterreich waarbij er in de Ötztaler Alpen enkele zeer zware onweersbuien voor kunnen komen. Het noordoosten, oosten en zuidoosten hebben de langste tijd zon en zal het droog blijven tot de avond. De temperaturen stijgen naar waarden tussen de 22 en 30 graden. De 30 graden zal in het oosten gehaald worden. Op 2000 meter blijft het kwik steken op 11 tot 15 graden.

afkoelingWeekend

Het weekend brengt stormgevaar op beide dagen waarbij op zaterdag een koufront in de ochtend zorgt voor zware neerslag in Vorarlberg. Over het westen van  het land zullen de nodige aan regen- en onweersbuien voorbij komen. In het grootste deel van Niederösterreich en Steiermark, in Wenen, Burgenland en Neder-Karinthië blijft het meestal droog en zonnig voor een langere periode. De temperaturen liggen tussen de 16 graden in Vorarlberg en tot wel 31 graden in Burgenland.

Ook de zondag houden we het niet droog met vanuit het westen en zuidwesten hevige regen en zware onweersbuien. Het wordt nog koeler met temperaturen tussen de 14 en 22 graden, echter kan het in het zuidoosten nog heel warm worden en maximaal 29 graden worden. Maandag afkoeling, het blijft koel met wolken en af en toe regen, het wordt maximaal 13 tot 22 graden.

afkoelingHoe de afkoeling na het weekend ontwikkeld en of het de komende weken en maanden een hoop sneeuw zal brengen is koffiedik kijken, maar we kijken wel al uit naar de sneeuw zodat er begin november genoeg ligt tijdens het winter warm up weekend in Sölden.

De groeten reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Turner Banner

Solden grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Haus Steiner

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht