Geleidelijke afkoeling, met later een knipoog van de winter?

Het is vandaag onbestendig weer. In het noorden en oosten van Oostenrijk wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Hier kan uit de bewolking soms een zwakke regenbui vallen. Richting het westen zien we een stationair koufront. In Vorarlberg en Tirol is het momenteel al zwaar bewolkt met regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1400 meter. Over het algemeen verandert er aan deze situatie vandaag weinig. Met zonnige momenten kan het in het oosten nog 17 tot 20 graden worden. In de regen blijft het koel met temperaturen onder de 10 graden. Op 2000 meter is het -1.

Morgen verbeterd het weer maar weinig. Wel start de dag vrijwel overal droog en zijn er in Tirol en Vorarlberg ook opklaringen. In de loop van de dag ontstaan op de scheidingslijn buien. Dit kunnen pittige buien zijn met hagel en onweer. Ook zijn er windstoten. De sneeuwgrens ligt rond de 1700 meter. Tussen de buien door is het groeizaam weer met 13 tot 20 graden.

Woensdag is het wisselend bewolkt. Grote verschillen zijn er vooral tussen Vorarlberg en Wenen. In Vorarlberg is het vooral zwaar bewolkt en valt er wat regen, in Wenen is het flink zonnig. De temperatuur doet een stapje terug. Het wordt 8 tot 15 graden, op 2000 meter -2.

Donderdag kou-uitbraak

Donderdag draait de wind door de komst van een Scandihoog naar het noordoosten. In Rusland ligt nog opvallend veel kou, iets wat we maar weinig zien zo laat na de winter. Hierdoor zakt de vorstgrens donderdag maar vooral vrijdag richting de 1100 meter. De sneeuwgrens komt nog eens een vele malen lager te liggen. Al wordt er weinig neerslag berekend.

Aanstaande zaterdag zien we op 1500 meter temperaturen in Europa die in januari niet zouden hebben misstaan. Gelukkig is hier aan de grond (onder de 400 meter, buiten de Alpen) weinig van te merken. Maar in de Oostenrijkse bergen zou dat toch wel eventjes anders liggen.

Gelukkig is de temperatuurdip van relatief korte duur, voor volgende week zien we weer genoeg lente opties.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht