Afkoeling met neerslag, ook sneeuw is onderweg!

Sölden
Wat we snel weer hopen te zien.

Afkoeling met neerslag, ook sneeuw is onderweg!. In Oostenrijk is het herfst en ook hier wordt het koeler met in en na het weekend sneeuw!

Langzaam aan gaan we de herfst in en ook zal onze berichtgeving meer en meer een winters karakter gaan krijgen. Maar de winter qua temperaturen dat zul je vandaag zeker nog niet mee maken. Vandaag is het een  mix van nazomerse temperaturen gecombineerd met regen en beetje zon. De kans op zon is het grootst in het oosten maar die verdwijnt richting de middag waarbij het overal in Oostenrijk kan gaan regenen. Pas in de avond neemt de neerslag af. De temperaturen stijgen tot 17 à 23 graden, in het oosten tot 26 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het ongeveer 10 graden.

Morgen opnieuw nazomer maar het is niet geheel onbewolkt, de dag kan in sommige regio’s beginnen met wat mist. In het westen en het zuiden zijn er in de namiddag enkele onweersbuien mogelijk. Temperaturen bereiken een maximum van 18 tot 27 graden, de 27 graden in het oosten. Op 2000 meter wordt het 9 tot 12 graden.

Omslag met sneeuw

Zoals eerder gemeld wordt het richting het weekend kouder, de herfst doet nu echt zijn intrede. De temperaturen dalen en op vrijdag komen er verspreidt vanuit het westen en het zuiden zware regenval voor. Ook onweersbuien kunnen voorkomen. De wolken overheersen en de zon laat zich zelden zien. Het wordt koud met maximum van 13 graden in Vorarlberg tot 23 graden in Burgenland. In de loop van de dag zal de neerslag vanaf 1200 meter vallen in de vorm van sneeuw.

Zaterdag wordt het weer kouder waarbij de 20 graden niet bereikt wordt. De bewolking overheerst waaruit regen kan vallen, ook nu valt er op grote hoogtes het in de vorm van sneeuw. De sneeuwgrens ligt tussen de 1100 en 1300 meter. De maximumtemperaturen stijgen uiteindelijk naar 4 tot 15 graden.

Zondag wordt het weer wat rustiger met slechts af en toe regen en boven de 900 tot 1500 meter valt er wat sneeuw. De zon kan zich nog laten zien toch wordt het niet warm, maximum ligt tussen de 6 en 16 graden. De 16 graden zal in het zuidoosten gehaald worden.

Of dit ook na het weekend doorzet en hoeveel sneeuw er zal vallen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht