Afkoeling met regenbuien


Afkoeling met buien

De lange föhnstorm met bijzondere hoge temperaturen komt deze 2e paasdag ten einde. In het westen is het vandaag bewolkt en regenachtig, in de bergen valt sneeuw. Maar voor de regen uit wordt het in Oostelijk Oostenrijk nog een keer bijzonder warm.

Vanmorgen ligt een koufront over Oostenrijk. Voor het koufront uit wordt het vanaf Karinthië tot aan Wenen nogmaals 20 tot 25 graden. Elders is het bewolkt en vallen diverse regenbuien, deze buien trekken uiteindelijk ook oostwaarts. Daarbij staat opnieuw veel wind in de bergen. In Vorarlberg, Tirol en Salzburg is de zon vandaag niet of nauwelijks te zien. Ook zullen de zichten op de pistes slecht zijn, geen prettige seizoen afsluiter voor de meeste gebieden dus. Vanaf 1500 tot 1700 meter valt sneeuw.

Vanavond en vannacht vallen nog buien in het oosten van Oostenrijk, elders wordt het droger en volgen opklaringen.

Morgen is het weerbeeld wisselvallig, er trekken wolkenvelden over en gedurende de dag ontstaan enkele buien. Tussen de buien door is ook veel ruimte voor de zon. Bij maximaal 10 tot 16 graden is het koeler dan de voorgaande dagen. Sneeuw valt vaak pas vanaf 1800 meter, maar tijdens de ochtend kan de sneeuwvalgrens nog tijdelijk wat lager liggen.

Woensdag start droog met ruimte voor de zon, in de loop van de dag volgt meer bewolking. Tegen de avond volgt wat regen. Donderdag krijgt de zon juist meer ruimte en blijft het droog, bij een naar zuid draaiende wind wordt opnieuw warme lucht aangevoerd. De temperatuur ligt veelal tussen 12 en 18 graden.

Vanaf vrijdag komt de maximumtemperatuur weer boven 20 graden uit. Door het aanhoudende warme weer zal de natuur recordvroeg groen worden. Nog voor half april wordt verwacht dat de meeste bomen onder 1000 meter hun blad hebben ontplooit.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...