Afkoeling met zelfs sneeuwval

In het westen van Oostenrijk is dit vanmiddag het beeld

Afkoeling met zelfs sneeuwval

Aan al het moois komt een eind, ook aan de ongekend warme periode. Vandaag volgt een koufront en in het westen gaat dat zelfs gepaard met sneeuwval!

De dag begint nog droog met een mix van wolkenvelden en zon. Omdat we nog altijd in relatief warme luchtsoort liggen stijgt het kwik snel naar 23 tot 28 graden. Maar al snel raakt het in het westen bewolkt, gevolgd door regenbuien. Deze regenbuien trekken langzaam oostwaarts, maar het duurt nog zeker tot de avond voordat de buien Salzburg of Oost-Tirol aan doen. Hierdoor is het in een groot deel van Oostenrijk nog een warme lentedag. Maar in Vorarlberg en West-Tirol zakt tijdens de regen de sneeuwvalgrens razendsnel. Halverwege de middag valt hier sneeuw tot 1000 meter, terwijl het elders nog 23 tot 28 graden is.

Vanavond verdwijnt ook de warmte in de andere deelstaten, gevolgd door regen of sneeuwval. Alleen het oosten en zuidoosten houden het nagenoeg droog. Tegelijkertijd sneeuwt en regen het flink in centraal en westelijk Oostenrijk.

Morgen start de dag met een regionale sneeuw-verrassing, waarbij in delen van Tirol of Salzburg sprake is van sneeuwval tot 1000 meter. Maar op veel meer plaatsen pendelt de sneeuwvalgrens tussen 1200 tot 1500 meter. Al snel wordt het droger en de middag verloopt droog maar bewolkt. Bij maximaal 10 tot 15 graden is het een stuk frisser dan de voorgaande dagen.

Donderdag
volgt alweer prachtig lenteweer, de zon schijnt uitbundig en het kwik loopt snel op. Uiteindelijk worden weer dagelijks waarden rond of ruim boven 20 graden bereikt.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×