VIDEO Afscheid Fleckalmbahn in Kirchberg?

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Afgelopen zondag (31 maart 2019) hebben we nog een rondje gemaakt door het FANtastische skigebied van Kitzbühel. Natuurlijk waren we deze dag ook in Kirchberg geweest om afscheid te nemen van een legendarische lift, de Fleckalmbahn. Nu zou je denken dat alles al in kannen en kruiken is. Volgens ons is er nog nergens een definitief Ja dat de lift er komt. Wel is het zo dat er al wat bomen zijn weggehaald voor het nieuwe tracé.

Jaren duurt het al voordat alle vergunningen rond zijn en ook dat de boeren op 1 lijn zitten. De besprekingen zouden in laatste ronde zitten of zijn al getekend (maar dat weten we nog niet) Al meer dan 2 jaar geleden zijn de gondels al verkocht aan particulieren…die moesten vervolgens nog even geduld hebben omdat nog niet alles rond was. Hopelijk kan een ieder komende zomer zijn gondel afhalen.

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Inmiddels wilden heel veel mensen een gondel hebben. Er werd zelfs een 2e reservelijst aangelegd en afgelopen jaar kwam zelf naar buiten dat de gondels verkocht waren aan particulieren en dat niemand meer kon intekenen. We zijn wel erg benieuwd waar deze gondels in bv Nederland of België komen te staan. Bij wie in zijn achtertuin. We horen het graag.

Maar voordat we een echte officiële GO hebben dat de nieuwe fleckalmbahn er komt hebben we toch maar alvast een afscheid video gemaakt van een lift die maar liefst 35 jaar dienst heeft gedaan.

Wellicht lopen we op zaken vooruit maar als er al voorbereidende werkzaamheden zijn voor de nieuwe lift dan kan een GO niet meer ver weg zijn toch. Ook is het zo dat de Fleckalmbahn op 14 april zijn laatste rondjes gaat draaien…in tegenstelling tot andere liften die in het gebied doordraaien tot en met de Pasen. De liften in Kitzbühel zouden zelfs nog doordraaien tot 30 april 2019.

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht