Afsluitingen in Tirol door lawinegevaar

Afsluitingen in Tirol door lawinegevaar ondanks dat het weer wat rustiger is, toch is het lawinegevaar groot na de zware sneeuwval. Momenteel zit men in  Lawinenwarnstufe 4.

Er is sprake van lawine gevaar maar zeker ook voor omgevallen bomen. die zorgen voor veel problemen. Zo zijn b.v. plaatsen als Sölden en St. Christoph am Arlberg aanvankelijk niet bereikbaar. In Imst en Roppen zaten op vrijdagochtend zo’n 200 huishoudens zonder stroom, de storingen waren in de loop van de ochtend grotendeels verholpen.

Wegafsluitingen

Door de hevige sneeuwval en het gevaar zijn o.a. de Lechtalstraße, de Felbertauernstraße tussen Mittersill en Matrei in Oost-Tirol, de Ötztal Straße tussen Zwieselstein en de Hochalpenstraße en tussen Huben en Sölden, de Paznauntal Straße vanuit Ischgl voorlopig nog afgesloten. Maar dit zijn niet de enige wegen die last hebben van lawines, veel sneeuw en bomen.

Meer informatie over alle wegafsluitingen via het ÖAMTC.

Treinverkeer

Naast de weg heeft het treinverkeer ook last van het weer, zo is de Arlberg-spoorlijn gesloten vanwege de aanhoudende sneeuwval, de afsluiting is vrijdagochtend uitgebreid naar het traject van Bludenz naar Ötztal. Deze afsluiting zal voorlopig gelden voor vrijdag en waarschijnlijk zaterdag, waarna een nieuwe situatiebeoordeling zal plaatsvinden, aldus de ÖBB.

Ook wist ÖBB-perswoordvoerder Christoph Gasser-Mair te melden dat de trein tussen de Brenner en Innsbruck niet rijdt. Door het gevaar zijn meerdere lijnen uitgevallen, alle informatie hierover is te vinden op de site van ÖBB.

Risico op vallende bomen

Het gevaar van omvallende bomen zorgde vrijdagochtend omstreeks 5:40 uur voor een auto ongeluk in Weißenbach. Hier viel op de Lechtalstrasse een boom op het voertuig van een 58-jarige man zo meldt de politie. De bestuurder liep lichte verwondingen op, zijn bijrijder bleef ongedeerd. Er is gelukkig alleen materiële schade aan het voertuig.

Meer sneeuw

Voorlopig is het nog rustig maar meer sneeuw komt er aan, dan volgt er vanuit het westen een volgend front, maar de verwachting is dat de hoeveelheid niet meer is dan 20 centimeter. Hoe dit zal verlopen is te lezen in ons dagelijkse weerbericht.

Bron: tt.com

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht