Afwisseling van zon, sneeuw en heel veel wind

Zell am See 4 februari 2022

Zell am See 4 februari 2022

Afwisseling van zon en sneeuw en veel wind

Er zit veel dynamiek in de atmosfeer. Het is een komen en gaan van storingen afgewisseld met fraaie perioden. Wel blijft het relatief koud dus als er neerslag valt is dat veelal in de vorm van sneeuw. Tevens staat er de komende dagen een stormachtige wind. De details:

ZATERDAG:

De dag begint vriendelijk. Er zijn nog wel wat wolkenvelden maar die verdwijnen in de loop van de dag. De bewolking is het hardnekkigst in het uiterste noordoosten. Toch wint de zon in de loop van de dag flink terrein. Tot neerslag zal het echter niet meer komen. De wind is wel flink aanwezig en is westelijk. In de bergen kan de wind flink uitpakken. De temperaturen liggen rond de 2°c waar het bewolkt blijft en tegen de 10°c waar de zon er flink doorkomt. Op 2000 meter is het rond -6°c.

ZONDAG:

In eerste instantie is het nog vriendelijk maar tegen de middag komen er vanuit het westen dikkere wolken richting de Alpen. Tevens gaat de wind flink toenemen en in de avond staat er een stormachtige wind uit het west- noordwesten. Tegen de avond kunnen de eerste sneeuwvlokken alweer naar beneden dwarrelen, als eerste in Vorarlberg. In de loop van de nacht naar maandag draait de wind meer naar noordwest tot noord en intensiveert de neerslag flink. De sneeuwvalgrens is een beetje variabel maar ligt in eerste instantie rond of net onder de 1000 meter. In de loop van de nacht daalt de SVG.

MAANDAG:

Op maandag is het echt een sneeuwdag. De sneeuwvalgrens is in de loop van de nacht gedaald richting laagland niveau. De wind is echter nog steeds flink aanwezig en is in de zuidelijke deelstaten zelfs föhnig. Met name in het westen bij de grens met Zwitserland kan de föhn kortstondig flink uitpakken. Door sneeuwverwaaiingen kunnen er flinke sneeuwhopen ontstaan. Tevens is het lawinegevaar flink hoog. Verse sneeuw en wind zijn 2 ingrediënten om niet buiten de pistes te gaan. Meer informatie vind je in dit artikel

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na maandag wordt het wederom rustiger. De sneeuw verdwijnt en de wolken breken weer open. Op dinsdag wordt het in de loop van de dag steeds zonniger en op woensdag staat er wederom Kaiserwetter op het menu. De wind neemt uiteindelijk ook af en waait op woensdag zwak uit het westen. De temperaturen nemen wel een flinke sprong en liggen op woensdag dik boven nul. Op donderdag dan wederom kouder met sneeuw.

Fijn weekend!

Ronaldo

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...