Alexander Schallenberg treedt af als bondskanselier

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Alexander Schallenberg treedt af als bondskanselier

Vandaag was het afscheid van Sebastian Kurz uit de politiek een thema in Oostenrijk. Daar komt nog eens bovenop dat de opvolger van Kurz zijn functie ook neer gaat leggen. In oktober moest Kurz aftreden en heeft Alexander Schallenberg de vacante plaats als Bundeskanzler overgenomen.

“Het is niet mijn bedoeling en het is ook nooit mijn doel geweest om de functie van partijleider van de Nieuwe Volkspartij over te nemen. Ik ben er vast van overtuigd dat beide functies – regeringsleider en partijleider van de Oostenrijkse partij met de meeste stemmen snel herenigd worden in één hand”, zegt Schallenberg in een schriftelijke verklaring waarbij hij zijn ontslag heeft aangekondigd.

Alexander Schallenberg, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken werd pas op 11 oktober 2021 door bondspresident Alexander Van der Bellen beëdigd als kanselier, nadat Kurz aftrad als regeringsleider in verband met corruptieonderzoeken tegen hem en zijn omgeving. In de schriftelijke verklaring zei Schallenberg niet of hij terug zou willen keren naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar hij betuigde “groot respect” aan Kurz voor het besluit om ook alle andere politieke functies (clubvoorzitter, partijvoorzitter) op te geven.

Volgende week wordt er een persconferentie verwacht hoe het verder gaat na de lockdown die 11 december 2021 afloopt. Hele belangrijke beslissingen dienen de komende weken genomen te worden. Wij gaan het volgen en houden jullie op de hoogte.

Sölden 7 nov 21 @ron vlierberghe

Colada Sport2000 banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...