Almabtrieb in Brixen im Thale Söll en Westendorf

Almabtrieb in Brixen im Thale Söll en Westendorf

We hebben afgelopen week een artikel geschreven dat over de zogenaamde Almabtrieb gaat. Dit betekent dat de koeien van de alm gaan en weer opstal gaan. De grote reden laat zich raden ..het wordt kouder… op de alm kan het erg koud worden en sneeuw is niet uitgesloten. Die kan al vroeg vallen en de maand oktober zal daarop geen uitzondering zijn. Dus ….alle koeien moeten het dal in en dat wordt bijzonder feestelijk gevierd.

Almabtrieb Brixen im Thale 2014 Almabtrieb Brixen im Thale 2014

Niet alle koeien zijn versierd en dat heeft een rede. Indien er namelijk geen ongelukken zijn gebeurd op de Alm dan krijgt de groep een krans. Deze krans wordt gedragen door 1 koe uit de groep en de rest wandelt er achter aan. Wij hebben wel de indruk dat het erg goed gegaan is met de dieverse kuddes dat er wel meer koeien zijn versierd.  Overigens met geen ongelukken wordt bedoeld, geen blikseminslagen en daardoor is er niemand overleden of geen botbreuken of andere blessures.

Westendorf

In Westendorf op de Panorama Camping hadden ze er vanochtend (19 september 2015) al erg veel zin in een feestje  getuige deze foto.

Almabtriebe Westendorf Almabtrieb Westendorf

Ook in het centrum van Westendorf waren de koeien aanwezig en wij zagen toch wel een heel opvallende foto.

Almabtrieb Westendorf Almabtrieb Westendorf

Söll

Op het laatste moment doken er nog wat foto’s op vanaf de facebook pagina van SkiWelt Wilderkaiser – Brixental. Daar hebben we nog 2 foto’s van geleend.

Soll Almabtrieb Soll Almabtrieb

Brixen im Thale

Ook in Brixen im Thale was het op zaterdag 19 september feest. We ontvingen weer wat fotos uit dit dorp en ook nog een paar video fragmenten en die hebben we ook maar even achter elkaar gezet.

Almabtrieb Brixen im Thale Almabtrieb Brixen im Thale

We sluiten af met wat sluikreclame die er toch weer was in Westendorf. Voor deze keer maken we een uitzondering ?

Almabtrieb Westendorf

Onderstaand nog een video van vorig jaar met natuurlijk het almabtrieb vanuit het Brixental.

Tot slot willen we Harold en Rick bedanken voor het insturen van de foto’s en video.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×