Alpbach Paragliders eindigen op liftkabel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tiroler Krone (@tirolerkrone)

Alpbach Paragliders eindigen op liftkabel!

Maandagmiddag is in het Tiroler Alpbach een tandemvlucht niet zo gelopen als het zou moeten. Twee mannen werden tijdens een tandemvlucht door een windvlaag geraakt en raakte daardoor een liftkabel. Het duo is aan de liftkabel blijven hangen. Zie ook de foto hierboven.

Een 47-jarige ervaren paraglidepiloot uit het Zillertal had meerdere tandemvluchten gemaakt met een Duitse toerist (17). Nadat de twee rond 12.30 uur aan hun vierde tandemvlucht waren begonnen, werd het scherm kort na het opstijgen getroffen door een windvlaag. Hierdoor raakte ze uit koers en kwamen helaas in botsing met de liftkabel. Het betrof een lift (Pöglbahn) in het gebied van Alpbach. Dit allemaal gebeurde 100 meter onder het bergstation.

De touwen van paraglider waren ook nog eens meerdere keren om de staalkabel van de lift gewikkeld, waardoor de mannen niet konden vallen. Het duo kwam hoog in de lucht vast te zitten. Geluk bij een ongeluk was het dat deze lift in de zomer niet in bedrijf is.

Piloot en passagier ongedeerd

De hulpdiensten konden hen bevrijden uit deze benarde positie. Na de redding is de 17-jarige met de ambulance naar het ziekenhuis van Kufstein gebracht om te controleren op mogelijke verwondingen. Het bleek dat zowel de piloot als de passagier ongedeerd waren.

Voor foto’s van deze gebeurtenis, ga naar Krone.at

Paragliden in Westendorf Lindsey Kieboom-Overvliet

Archief foto Paragliden @Lindsey Kieboom-Overvliet

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht