Antlassritt Brixental 20 juni 2019

Brixental Antlassritt

Antlassritt 2019 Brixental, al meer dan 300 jaar wordt deze traditie in het Brixental in ere gehouden.

Elk jaar is het ook weer een feest om deze processie met versierde paarden van Brixen im Thale naar Kirchberg te zien rijden. Meer dan 80 ruiters uit Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf die rijden mee.

Op Sacramentsdag begint deze rit in Brixen im Thale bij de kerk. Men gaat dan tussen 13 en 14 uur  richting de Schwedenkapelle bij de Klausenbach in Kirchberg. De Antlassritt herinnert aan de meer dan succesvolle actie tijdens de 30-jarige oorlog tegen de Zweden. Tot hier heeft men de Zweden destijds tegen kunnen houden.

Binnen de optocht heerst een behoorlijke rangorde. Alle ruiters mogen alleen mannelijk zijn. De ruiters vooraan zijn boeren uit Klausen met daarachter de familie Schiessl en boeren uit Spertendorf en Bockern. Daarachter rijdt weer de dekaan met de priester uit Brixen, Kirchberg en Westendorf.

Bij de Schwedenkapelle wordt nog een korte dienst gehouden en daarmee is bijna de Antlassritt beëindigd.  De ruiters en paarden rijden ook weer terug naar Brixen im Thale.

antlassrit

Programma 20 juni 2019

  • 12 uur, de ruiters uit Brixen im Thale, Westendorf en Kirchberg verzamelen voor de kerk van ieder dorp.
  • 13 uur, circa 80 ruiters en 3 pastoors rijden met de versierde paarden naar de Kapelle in Klausen.
  • 14 uur De processie te paard rijdt door Kirchberg en wordt door de muziekkapellen Kirchberg en Aschau door het dorp begeleid.
    De pastoor zegent de langs de weg de toeschouwers met het Allerheiligste. De ruiters bidden ook nu nog tijdens de rit op bepaalde plaatsen de rozenkrans. Na het 4e evangelie en de zegen voor de Klausenkapel en een korte rustpauze wordt dezelfde weg weer terug gereden.

Ook belangrijk om te melden is dat de provinciale weg tussen Kitzbühel en Brixen im Thale van 13.00 uur tot 16.00 uur is gesloten.

Hieronder een video van afgelopen jaar.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...