Après Ski alleen voor gevaccineerden?

Kaprun Kitzsteinhorn 29 april 2021 Topfoto

Après-Ski alleen voor gevaccineerden?

Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) maakte in een kranteninterview duidelijk dat het winterseizoen dit jaar waarschijnlijk allesbehalve dan normaal zal zijn. Als de situatie met het coronavirus verslechtert, hebben alleen gevaccineerde mensen toegang tot après-skibars, zei de Bondskanselier van Oostenrijk.

Kurz beweerde dat 70 procent van de personen boven de twaalf jaar  in Oostenrijk en de overgrote meerderheid van de toeristen zijn gevaccineerd. “In dit opzicht staat niets dan een veilige vakantie in Oostenrijk in de weg”, probeerde de bondskanselier de zorgen weg te nemen dat Oostenrijkse ski- en feestlocaties zoals Ischgl weer hotspots van het coronavirus zouden kunnen worden.

De “virushotspot” Ischgl veroorzaakte vorig jaar aan het begin van de pandemie talloze doden in heel Europa. In dit verband wordt de Republiek Oostenrijk geconfronteerd met schadeclaims van nabestaanden in het kader van een officiële aansprakelijkheidsprocedure.

Kurz vertelde dat de “3-G-regel” zal zorgen voor een veilige winter, die alleen toegang geeft tot restaurants en hotels voor degenen die zijn gevaccineerd, genezen of getest. Kurz noemde het beleid van zijn voormalige coalitiepartner, de FPÖ, één van de redenen voor de lagere vaccinatiegraad in vergelijking met Duitsland. Statistieken tonen aan dat de vaccinatiegraad laag is in sommige dorpen van de deelstaten Tirol, Salzburg, Karinthië en Vorarlberg, die voornamelijk door wintertoeristen worden bezocht.

Nadere berichtgeving zal zeker nog volgen maar we weten nu ook welke denkrichting de Bondskanselier heeft.

Bron: ORF

Kaprun Kitzsteinhorn 14 oktober 2020

Kaprun Kitzsteinhorn 14 oktober 2021

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...