Après ski, drugs en drank een probleem

Solden Turner Après-ski
Après-ski Ter illustratie

Après ski, het is onlosmakelijk verbonden met de wintersport gezellig feesten in de vele après ski gelegenheden in de skigebieden. Maar toch is de combinatie alcohol en drugs een groot probleem. De laatste tijd lees en horen wij veel problemen die door landgenoten worden veroorzaakt.

Eerder dit winterseizoen was er een incident in Zell am See met een 18 jarige vrouw uit Nederland, zij zat vast na zware mishandeling van een Oostenrijkse leeftijdsgenoot. In februari 2012 sloeg de vlam in de pan in  een après ski bar in Schwendau, een groep van ongeveer 30 personen raakte met elkaar slaags. In dezelfde week kregen vijf Nederlanders in Gerlos het aan de stok met 10 landgenoten. Het gevecht ging door in een foyer van een hotel waar de 5 naartoe gevlucht waren. In 2018 werd een 20 jarige Nederlandse man zwaargewond gevonden in een straat in Kirchberg, de betrokkene zou in elkaar zijn geslagen door 3 andere Nederlanders in de leeftijdscategorie 19 – 23 jaar.

Mayrhofen

Afgelopen weekend ging het weer mis waarbij een Nederlander betrokken was, een twintig jarige landgenoot zit vast nadat hij een agent tweemaal keihard in het gezicht sloeg. De politie rukte uit na een melding dat er een vechtpartij was tussen een tiental jongeren. Nadat de agenten de ruziënde menigte van elkaar hadden gescheiden en de identiteit hadden vastgesteld kreeg men te maken met een agressieve Nederlander. Deze man sloeg de agent twee keer in het gezicht en is gearresteerd. De man zit voorlopig vast in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in Innsbruck.

Hierboven beelden van de ruzie in Gerlos in 2012, en hoe men toen tekeer gegaan zijn. De ravage was zoals hieronder te zien is groot, groep uit Eindhoven en Uden waren verantwoordelijk hiervoor de reden is nog steeds onbekend. Een getroffen hoteleigenaar spreekt van ‘oorlogstaferelen’. “Zo’n grote vechtpartij heb ik nog nooit meegemaakt.”

“Nederlands probleem”

Betreft het hier een Nederlands probleem of puur toeval, volgens burgemeester Andreas Haas van Gerlos kan men de problemen niet op een bepaalde natie toeschuiven. Volgens Haas is het de hoeveelheid alcohol wat vroeg of laat tot problemen kan leiden. Een punt van kritiek is wel dat de heer Haas vreest dat de Nederlanders die voor problemen zorgen niet aangepakt worden in Nederland. De samenwerking tussen de landen kan verbeterd worden, nu denkt men dat zij zich van alles kunnen permitteren.

Burgemeester Haas was ook al in ambt tijdens de vechtpartij in 2012, de vechtende Nederlanders lieten een ravage na waarbij een ober die de ruzie wilde sussen gewond raakte. De burgemeester dacht dit nooit weer en kondigde straffe maatregelen aan.

Imago en reden tot schaamte?

Moeten wij ons inmiddels schamen ga je zo langzamerhand afvragen. Zelf denken wij het (nog) niet maar bij het lezen van weer een vechtpartij waarbij Nederlanders de daders zijn komt de schaamte toch wel naar boven. Het geluk is dat wij redelijk goed Duits spreken en dat vinden velen in Oostenrijk prettig. Het is altijd een klein groepje dat zich misdraagt. Maar dat kan voor de grote groep landgenoten toch verpest worden.

Banner Bluetribe 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...