Après-Ski is mogelijk met 2G regel

Solden Turner Après-ski

Après-ski Ter illustratie

Après-Ski is mogelijk met 2G regel. Althans volgens viroloog Dorothee von Laer van de Medische Universiteit van Innsbruck, maar de vaccinatiegraad moet wel omhoog.

De viroloog denkt dat de après-ski in afgeslankte vorm in het komende winterseizoen zeker mogelijk is. Ze vindt een “2-G-regel” voor après-ski en een “3-G-regel” voor skiën logisch. Aldus de viroloog in een interview met ORF Tirol.

“Niets staat een gezellig samenzijn tussen gecontroleerde mensen die gevaccineerd of hersteld zijn in de weg”, aldus von Laer. “Maar je zult het niet zo dichtbij elkaar willen vieren als in de winter van 2019/20”, voegde von Laer er aan toe.

Vaccinatiegraad omhoog

Zelf ziet von Laer geen groot risico in het skiën zelf. Omdat in de frisse lucht de kans op infectie niet erg groot is, alleen in smalle gondels is er een zeker risico. Maar je zit niet meer in dezelfde situatie als een jaar geleden waar 70%  van de mensen in Oostenrijk immuun zijn door of de vaccinaties of de infectie hebben gehad of zijn gevaccineerd. Daarom hebben we nu een veel betere uitgangspositie.

Maar om de beroemde “Vrijheidsdag”, zoals Von Laer het noemde, te kunnen vieren, zou Oostenrijk een immuniteit van meer dan 80 procent nodig hebben. Op dit moment zitten de gevaccineerde en herstelde mensen samen rond de 70 procent. Het zou dus zo’n tien procentpunten kosten, legde de viroloog uit.

Bron: ORF

Lees ook onze liveblog.

Corona Reiscertificaat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...