April start koud in Oostenrijk

Leogang gisteren, dit winterse plaatje zien we de komende dagen meer

April start koud in Oostenrijk

Het is de komende dagen vrij koud aprilweer in Oostenrijk. Vandaag trekt een koufront over en draait de wind weer naar het noorden. Hierdoor kan koude lucht uit noord Europa de Oostenrijkse Alpen bereiken. Op 1500 meter is het de komende dagen kouder dan dat het de hele kerstvakantie is geweest op deze hoogte.

Vanmorgen is het op veel plaatsen overwegend droog maar bewolkt weer. De vorstgrens ligt rond de 1500 meter en in de dalen ligt het kwik tussen de 4 en 9 graden. Vanmiddag wordt de bewolking dikker en volgt er langs de noordkant regen en sneeuw. Eerst ligt de sneeuwgrens nog rond de 1300 meter, maar in de avond zakt deze naar 800 meter en later 500 meter. Overigens zullen de sneeuwhoeveelheden meevallen, veelal valt er 5 tot 10 centimeter.  Wat vooral opvalt is de temperatuur die op 1500 meter tot de ochtend zakt naar -7 graden.

Het is de komende dagen maar liefst 10 tot 12 graden te koud voor de tijd van het jaar

Morgen is het koud en vrij winters weer voor april. Wolkenvelden en spaarzame opklaringen wisselen elkaar af en uit dikkere bewolking valt soms sneeuw. Op 1500 meter ligt de temperatuur overdag rond de -6 graden en de sneeuwgrens ligt rond de 700 meter. Morgenavond stroomt de koudste luchtsoort Oostenrijk binnen.


Dinsdagochtend is het voor april bijzonder koud. Op 1500 meter vriest het tijdens de ochtend -9 tot -11 graden. Gelukkig is het weerbeeld vriendelijker en schijnt vooral tijdens de ochtend de zon flink. Maar in de middag voert de koude noordoostenwind nieuwe wolkenvelden aan. Het blijft droog.

Ook de dagen daarna blijft het koud april weer. Dit komt doordat de wind uit het noordoosten blijft waaien en voor de aanvoer van koude lucht zorgt, op 1500 meter kan het de hele week zowel overdag als in de nacht blijven vriezen. Maar de positie van het hogedrukgebied is nog wat onzeker. Hierdoor is het weerbeeld nog niet erg zeker. Zo kan het flink zonnig worden, maar zijn enkele sneeuwbuien ook niet uitgesloten. Kortom hoe het ook wordt, het skiseizoen sluit gunstig voor de meeste skigebieden!

Jeroen Elferink

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×