April verloopt ongewoon zomers, met verder oplopende temperaturen

De winterperiode ligt definitief achter ons, de meeste skigebieden hebben afgelopen week hun deuren al gesloten. En ook wij zullen de komende weken minder frequent weerberichten schrijven over het Oostenrijkse weer. En dat is gezien het weer ook niet heel erg, want Oostenrijk beleeft een bijna zomerse aprilmaand. De komende tijd blijft het redelijk stabiel met hoge temperaturen, later zelfs op en top zomers. En daar valt ook weinig aan toe te voegen.

De warmte komt helemaal uit de Afrikaanse Sahara en voert ook een hoop stof en zand mee. De luchten kunnen daardoor soms rood of grijzig ogen, gelukkig slaat de stof maar moeilijk neer. Daar hebben we namelijk regen voor nodig. En dat valt er de komende dagen maar zelden. Wat verder opvalt is dat de warme aanvoer helemaal doorloopt tot in Noord-Nederland. Hier werd het vandaag ook 19 tot lokaal 22 graden. Heerlijk voorjaarsweer, al wordt het in de lagenlanden wel allemaal wat wisselvalliger deze week met een enkele onweersbui.

Morgen verandert er weinig aan het weerbeeld. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af, alleen in Oost-Tirol blijft het aan de bewolkte kant. Hier vinden we direct de laagste temperatuur met maximaal 11 of 12 graden. Elders is het gewoon op en top lente met 20 tot 23 graden. Daarbij staat er een föhn wind.

Donderdag verandert er ook weinig, wel is er duidelijk meer bewolking aanwezig en neemt de kans op een (onweers)bui in de middag toe. Opnieuw is Oost-Tirol een uitzondering, hier volgt een druilerig regendagje.

Vrijdag wordt vanuit het Zuidoosten de lucht droger en stabieler, ook in Oost-Tirol keert de zon terug. We danken dit weer aan een stevig hogedrukgebied boven Rusland. Deze houdt de oceaanstoringen op afstand. En daardoor belooft het een zomers weekend te worden met veel zon en zéér hoge temperaturen voor april. Zaterdag gaan we de eerste 25-ers op de thermometers zien.

Zullen er al enkele zwembaden hun deuren opengooien zaterdag? Stel je eens voor, afgelopen weekend nog skiën en komend weekend al in een openluchtzwembad in hetzelfde dal. De luchttemperatuur laat het in ieder geval wel helemaal toe. Moet je eens kijken, op uitgebreide schaal richting de 25 graden. In oa. Tirol maar het lagere Oosten en Wenen krijgen de primeur met 25 op de tellers.

En als we nog eventjes naar komend weekend kijken, zien we de kansen voor nog meer warmte toenemen. Daarbij moet je denken aan temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Het lijkt er steeds meer op dat de temperatuur verder gaat oplopen, het blijft dus nog wel eventjes stabiel en zomers in Oostenrijk.

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht