April blijft winters met sneeuw


April blijft winters met vandaag sneeuw

De lente is weer ver te zoeken in Oostenrijk. Vandaag hebben we te maken met een sterke noordstroming en opnieuw sneeuwbuien. Tijdens sneeuwbuien loopt het zicht soms ver terug zoals hierboven. Ook is het winters met deze ochtend een pak sneeuw tot in de laagste dalen. Dat is vrij uniek want het is in zeker 30 jaar tijd niet voorgekomen dat een aprilmaand zo vaak zoveel sneeuw tot in de laagste dalen bracht. Ook verloopt de aprilmaand tot nu toe gemiddeld 4 tot 5 graden te koud volgens het ZAMG.

Vanmorgen sneeuwt het vooral in oosten en aan de noordkant van de Alpen. De sneeuwval in het oosten trekt weg naar de buurlanden maar aan de noordkant blijven sneeuwbuien in een nordstau vallen. De sneeuwgrens stijgt gedurende dag wel, uiteindelijk valt er onder de 600 meter naast sneeuw ook natte sneeuw of regen. Tijdens buien is ook kans op hagel of een klap onweer. Bij dit alles staat een stormachtige noordenwind en op 1500 meter vriest het 7 graden overdag.


Ook morgen vallen er sneeuwbuien aan de noordkant. Wel stijgt de sneeuwgrens verder naar een meter of 800. Hieronder valt dus ook vloeibare neerslag. Het is nog altijd te koud voor de tijd van het jaar met een graad of 9 als maximum temperatuur tussen de buien door in Innsbruck is het een fractie aangenamer. Daarnaast staat er ook beduidend minder wind.


Ook donderdag weinig verandering, al is de kans op een bui wel iets minder groot. Het blijft koud voor april. Vrijdag volgt een rustdag met ook ruimte voor de zon, maar tijdens het weekend trekt een lagedrukgebied retrograad vanuit het oosten naar Oostenrijk. Opnieuw bereikt koude en vochtige lucht de Alpen met kans op waterkoude winterse buien en sneeuw.

Ja de lente is nog wel even weg…

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×