Arlbergtunnel een half jaar gesloten

Arlbergtunnel en pas

Locatie van de Arlbergtunnel (S16) en de pas (179). Klik op de foto voor een grotere foto.

Arlbergtunnel een half jaar gesloten

Vanaf 24 april 2023 zal de tunnel in 2023 en 2024 een aantal maanden dicht gaan in verband met renovatiewerkzaamheden.

Op 24 april 2023 zal de tunnel voor het eerst volledig gesloten worden. Oorspronkelijk was de planning dat de werkzaamheden voor de zomer van afgelopen jaar van start waren gegaan maar vanwege de marktsituatie in de bouwsector was dit afgelast.

De renovatie van de tunnel kan na bijna 45 jaar niet langer uitgesteld worden. De komende twee perioden investeert de ASFINAG 75 miljoen euro om de wegdek, tunnelbekleding en de afwatering te vernieuwen.

Twee afsluitingen

Er zijn twee afsluitingen gepland de eerste zal 6 maanden duren en gaat op 24 april 2023 in. Een tweede afsluiting is in 2024 en deze zal volgens de ASFINAG 5 maanden gaan duren. De marktsituatie is gekalmeerd en is de garantie van de bevoorrading gewaarborgd aldus Andreas Fromm, directeur van ASFINAG Bau Management GmbH.

Mede hierdoor is men ervan overtuigd dat men aan het strakke schema van de aangekondigde sluitingen kunnen houden.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting wordt het autoverkeer omgeleid via de Arlbergpas. Het vrachtverkeer zal de bergpas in sommige gevallen over een groot gebied moeten mijden. Een informatiecampagne is de afgelopen maanden geweest en heeft er voor gezorgd dat de vervoerssector van tevoren goed op de hoogte is van oplossingen voor bestemmings- en bronverkeer en zich zo kan voorbereiden op de afsluitingen.

Bron: ORF

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...