Arlbergtunnel gesloten en omweg via de bergpas, pas op sneeuwval!

Arlbergtunnel gesperrt

Arlbergtunnel gesloten en omweg via de bergpas, bereid je voor op sneeuwval

De Arlbergtunnel is sinds vandaag, 24 april 2023 tot 6 oktober afgesloten. Lees anders dit bericht nog maar eens.

Dagelijks moeten duizenden voertuigen over de Arlbergpas worden omgeleid. Maandag en dinsdag kan dit wellicht problemen veroorzaken doordat er sneeuw op de weg valt. Uiteraard worden de wegen zo veel als mogelijk sneeuwvrij gehouden maar je weet vast wel hoe snel een weg kan ondersneeuwen bij hevige sneeuwval.

Dagelijks rijden er gemiddeld zo’n 8.000 voertuigen door de 14 kilometer lange Arlbergtunnel. De komende maanden zul je nu moeten uitwijken. De directe alternatieve route voert over de bijna 1.800 meter hoge Arlbergpas.

Vier sneeuwploegen en drie zoutstrooiauto’s zijn ingezet

Op maandag en dinsdag (24/25 april 2023) zakt de sneeuwgrens naar 1.500 tot 1.200 meter, dus op de Arlbergpas is te verwachten dat de sneeuw op de weg blijft liggen. De sneeuwploegen en zoutstrooiauto’s van Arlberg staan klaar voor actie.

Tot een bepaalde hoeveelheid sneeuw ziet hij geen probleem vanwege de grondtemperatuur. Wanneer er zwaardere sneeuwval gaat komen kunnen de wegen ondersneeuwen. De meeste auto’s zijn al ontdaan van winterbanden immers tot 15 april is dit verplicht en de meeste auto’s die hebben de zomerbanden er weer op.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×