Met de auto op wintersport naar Oostenrijk

CampingWelt Brixen im Thale Sneeuwdump
De winter komt er weer aan, dus de voorbereidingen voor de wintersport kunnen beginnen.  Van plan om dit jaar met de auto naar Oostenrijk te gaan? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wij hebben in dit artikel de belangrijkste punten onder elkaar gezet, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Winterbanden
In het winterseizoen (van 1 november t/m 15 april) is het in Oostenrijk verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Controleer wel de bandenspanning en het profiel als je veilig de weg op wilt.

Maak je auto winterklaar
Naast het plaatsen van winterbanden is het aan te raden om een winter check te doen voor vertrek. Doe dit bij een garage of controleer het zelf. De belangrijkste punten om te controleren zijn: koelvloeistof, olie, banden, ruitenwissers, verlichting en de verwarming.

Oostenrijk vignet
Maak je tijdens je reis door Oostenrijk gebruik van de Nationale snelwegen? Schaf dan van te voren een vignet aan. Sinds december 2017 is het vignet voor Oostenrijk digitaal verkrijgbaar. Dien online je aanvraag in en binnen één werkdag heb je het vignet al in je mailbox. Verder hoef je niks meer te doen, want je kenteken staat online geregistreerd in de database van Oostenrijk, ideaal

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

Tol
Naast het vignet zijn er nog enkele plekken in Oostenrijk waar tol geheven wordt. Bekende tunnels waar tol geheven wordt zijn bijvoorbeeld de Brennerpas, Bosrucktunnel, Gleinalkmtunnel, Tauerntunnel, Katschbergtunnel, Karawankentunnel en de Arlbergtunnel.

Verplichte veiligheidsartikelen
Naast winterbanden is het ook van belang om enkele andere producten voor je eigen veiligheid mee te hebben op reis. In Oostenrijk is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbandtrommel in de auto te hebben. In de winter is het geen overbodige luxe om naast de verplichte veiligheidsproducten ook een dekentje, waxinelichtjes en een aansteker mee te hebben. Het meenemen van slotontdooier kan ook geen kwaad als je auto paar dagen stil staat.

Tussenstop in Duitsland
Maak je tijdens de reis naar Oostenrijk een tussenstop in Duitsland? Let er dan goed op of je in een milieuzone bent. In alle milieuzones van Duitsland is namelijk een milieusticker verplicht. De milieusticker Duitsland is online verkrijgbaar. Er is geen periode aan de sticker verbonden, dus zolang je met hetzelfde kenteken rijdt kun je de sticker gewoon op uw voorruit houden.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×