Autobahnvignet Oostenrijk alles wat je moet weten

vignet oostenrijk

Iedereen die naar Oostenrijk gaat weet het, op de snelwegen is een Autbahnvignet verplicht, en voor die paar euro’s is de aanschaf hiervan te overzien als je bekijkt wat een bekeuring kost. Maar voor het hebben van een vignet daar zijn regels aan verbonden.

Het vignet dient op een schone en droge plaats geplakt te worden, en zorg ervoor dat het vignet niet kouder is dan 5 graden Celsius anders plakt deze niet (schijnt) Ook dien je de oude vignetten te verwijderen en mag er niet meer dan twee vignetten gelijktijdig op het raam geplakt zijn. Een jaarvignet loopt van 1 december van het oude jaar en is dus 14 maanden geldig (tot 31 januari) Per 1 februari dient het nieuwe jaarvignet er op te zetten. Vandaar dat het nogal verwarrend is. De Oostenrijkers plakken het vignet er altijd pas eind januari op maar dit geheel terzijde.

Heb je het vignet verkeerd geplakt en je probeert het goed te plakken, dan kun je het vergeten. Het is zo ontworpen dat je het maar een keer kan gebruiken. Het vignet scheurt en is niet meer geldig. Weet dat de politie je een bekering geeft wanneer dit geconstateerd wordt.

Ook is het verboden om een vignet in een speciaal folie, zuignappen of ander hulpmiddelen achter het raam te plakken, je moet het vignet echt op je ruit plakken. Doe je dit niet is een boete van minstens €300,- het gevolg.

Auto Vignet Oostenrijk

AutoTolVignetten biedt een handig overzicht van alle verplichte producten voor je reis naar Oostenrijk. De producten zijn in één keer te bestellen. Wij raden aan het vignet voor Oostenrijk van te voren online aan te schaffen om gedoe bij de grens te voorkomen. Het vignet wordt binnen één werkdag geleverd en geactiveerd in de Oostenrijkse database. Geen gedoe meer dus met plakken en krabben! Ben je het vergeten dan kan je het bij een tankstation in Oostenrijk kopen. Ook zijn ze in Duitsland in de tankstations op de Autobahn te koop.

Vroeger werd alles gecontroleerd bij de grens en later vanuit politieauto’s, maar de techniek staat niet stil en is de digitale controle ook ingetreden. De controle gebeurd tegenwoordig met behulp van detectiepoorten die er als snelheidsradars uit zien. De boete ligt tussen de €300,- en €3000,- dan is een vignet van nog geen €12,- geen reden om deze niet te kopen.

In Oostenrijk is een tolvignet op alle A en S-wegen verplicht, behalve op trajecten waar apart tol geheven wordt zoals bij de Arlbergtunnel of de Brenner Autobahn. Overigens zijn er binnenwegen wat een aftakking is van een snelweg waar wel een tolvignet nodig is, dit is bijvoorbeeld het geval bij de Landecher tunnel. Vroeger kon met zonder een vignet tot afslag Kufstein Süd rijden, dit werd gedoogd aangezien het een heel klein stukje ging maar er wordt sinds 1 januari 2014 streng op gecontroleerd dat je in bezit bent van een vignet.

 

Tolvignet Oostenrijk

 

Bron: Antenne.at

Autotolvignetten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...