Autofestival Wörthersee Treffen

Wörthersee treffen
© Wörtherseetreffen.at

De winter is voorbij daarom wordt het weer tijd voor andere activiteiten in Oostenrijk, één van deze leuke activiteiten is het wörthersee treffen. Een internationale meeting van de VAG groep (Volkswagen AG) aan de Wörthersee, traditiegetrouw gehouden in het weekend van hemelvaart.

Ook dit jaar is deze meeting weer georganiseerd, van 29 mei tot en met 1 juni 2019 is Reifnitz am Wörthersee weer het toneel van verschillende auto’s van de VAG familie.

VAG

De VAG groep is Europa’s grootste autofabrikant en de tweede in de wereld, onder de VAG familie zitten merken als Volkswagen, Audi, Seat, Porsche en Škoda. Maar ook andere merken als Bentley Bugatti Ducati Lamborghini, Scania, MAN en Caterpillar vallen onder de VAG groep. De geschiedenis van de VAG groep begint in 1933 toen Adolf Hitler aan de macht kwam in Duitsland. Zijn plan was een zuinige gezinsauto voor maximaal  1.000 Reichsmark, Ferdinand Porsche was verantwoordelijk voor het ontwerp en bouw van een prototype. Dit prototype werd later wereldberoemd als de Volkswagen Kever.

Wörthersee

De Wörthersee is een mediterraans geheim in Oostenrijk en nog niet heel erg bekend bij de Nederlanders, maar toch de moeite waard om te bezoeken. Dit ongeveer 16 km lange en 2 km brede meer dat ligt tussen Villach en Klagenfurt telt langs de oever van dit meer vele gezellige dorpjes. De gunstige ligging zorgt voor een Mediterraanse klimaat, in juli en augustus is het meer opgewarmd naar 27 graden.

De Wörthersee is ook één van de mooiste meren van Oostenrijk.

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...