Autorijders Kufstein heeft weer zijn STOPLICHT

Autorijders: Kufstein heeft weer zijn STOPLICHT

Kufstein doseerlicht

Het is weer zover in Kufstein? Vorig jaar hebben we jullie al bericht van een stoplicht dat neergezet is op de B171 vanuit Duitsland richting Oostenrijk bij Kufstein. De reden is dat er nog steeds erg veel mensen zijn die geen vignet willen betalen. De enige weg die je dan kan volgen is vanuit Kiefersfelden naar Kufstein.

Afgelopen weekend stond dit verkeerslicht weer voor het eerst aan en moet er voor zorgen dat er niet teveel auto?s door het centrum van Kufstein rijden. Iedereen en alles was er voor klaar in Kufstein?alleen het verkeer ontbrak. De skigebieden waren weliswaar open maar tot een grote toestroom van auto’s heeft het nog niet geleid. De ultieme uitdaging vind pas plaats op 24 december 2016 dan zal het naar alle waarschijnlijkheid erg druk worden.

Nieuw is wel dat het verkeerslicht geen handmatige bediening heeft maar volautomatisch wordt gestuurd. Verschillende sensoren houden in de gaten hoe druk het in Kufstein is en dit bepaald hoelang het verkeerslicht op rood blijft staan. Van half 9 tot 17 uur is het stoplicht in bedrijf en dit zal duren tot de Pasen van 2017.

Dit alles is alleen op de heenweg richting Oostenrijk. Voor de terug weg heb je waarschijnlijk een ander probleem om Duitsland in te rijden (grenscontroles) Daar hebben we gisteren over bericht. Heb je dit gemist klik dan HIER, inclusief TIP hoe je dit eventueel kan ontwijken.

Iedereen alvast een top vakantie gewenst en jullie zijn gewaarschuwd. Overigens je kunt natuurlijk ook een vignet nemen ?

bron : Tiroler Tageszeitung zie artikel één en twee

Kufstein doseerlicht

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...