Avondskiën, Rodelen in Saalbach Hinterglemm en Leogang

Naar aanleiding van een artikel over avondskiën in Skiwelt is een onderwerp over avondskiën op andere plekken een logisch vervolg. In Brixen im Thale, Westendorf en het grootste avond skigebied van Oostenrijk Söll kan men van half december tot half maart skiën op mooie geprepareerde en vooral verlichte pistes. Maar deze dorpen zijn niet de enige plekken waar je ook na 6 uur kunt skiën.

Ook in het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang is er de mogelijkheid om ’s avonds te skiën.

Heb je de kracht nog en de aprés ski lonkt nog niet dan heb je de keus om het funpark en de piste van de Reiterkogel onveilig te maken. Via een makkelijke blauwe piste of de iets zwaardere rode piste kom je uit in “downtown” Hinterglemm. Ook is er de mogelijkheid voor mensen die in Leogang verblijven om ’s avonds te skiën, maar dit beperkt zich tot een kleine piste bij de Schanteilift bij afdaling 61.

Toboggan Hinterglemm

Toboggan Hinterglemm

Naast de beide skipistes is er ook de mogelijkheid om op een verlichte piste te gaan rodelen, dit kan in Hinterglemm op de Toboggan. In Saalbach zijn er twee namelijk de Spielberghaus en de Maisalm beide op de Kohlmaiskopf en uiteraard in Leogang.

Alle roddelbanen zijn meestal van maandag tot en met zaterdag van 18:00 uur tot 21:30 geopend

De “Flood-lit Slope” zoals men het in Hinterglemm noemt bestaat uit twee pistes, een Skimovie race parcour en er is ook een freestyle funpark de Nightpark. In en rond de piste en funpark zijn er genoeg andere dingen te doen, er is dus genoeg voor iedereen. De flood-lit slope heeft een lengte van 1.051 m en is overdag dagelijks geopend van 8:30 – 16:15 uur, wil je ’s avonds dan ben je van harte welkom van maandag tot en met zaterdag tot 21:30 uur. Wil je gebruikmaken van deze piste of andere faciliteiten dan kun je dit gewoon doen met de skipas die ook overdag geldig is.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×